I Vy můžete za posilování komunistů, vzkazuje lidovec knížeti

28.02.2013 12:58

V pondělí si čeští občané připomněli uplynutí šedesáti pěti let ode dne, kdy se komunisté chopili moci a spustili kolotoč rozkrádání majetku, mučení i poprav. První místopředseda KDU-ČSL Marián Jurečka je přesvědčen, že na tuto kapitolu národních dějin nesmíme zapomenout, považuje ale za špatné, když se antikomunismus používá jako nástroj volebního boje, což podle jeho názoru dělá současná vláda, aniž by si přitom uvědomovala, že sama vhání voliče ke KSČM.

I Vy můžete za posilování komunistů, vzkazuje lidovec knížeti
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

"Chci zejména panu Schwarzenbergovi, který se v poslední době živě zajímá o mladé lidi s antikomunistickým smýšlením (ke kterým se počítám i já), vzkázat: Největší službu nám prokážete, když nebudete dělat středo-pravicové politice ostudu. Prozatím jste způsobili, že synonymem slova pravice je pro českého člověka na venkově a v malých městech: asociální, nekompetentní a z Marsu spadlý politik s lehce kriminálními sklony. Vy jste příčina nárůstu komunistických preferencí, ne jejich řešení," hřímá druhý muž KDU-ČSL.

Tudy správná cesta nevede

Jurečka také připomíná, že je sám zemědělcem a zkušenosti jeho rodiny dokazují, že je třeaba mít se na pozoru před rudým nebezpečím. Správná cesta však podle Jurečky nevede před antikomunistické výkřiky, ale přes antikomunistickou politiku, kterou je třeba uvádět v život. A to současná vláda nedělá.

Místo toho zvyšuje DPH, špatně bojuje proti lichvě a podle prvního místopředsedy KDU-ČSL připravila důchodovou reformu, která pomůže především nejbohatším. Současně novátorské plány MPSV komplikují život handicapovaným spoluobčanům, systém DONEZ šikanuje nezaměstnané a k dovršení všeho zlého jsou rušeny i vesnické školy. Tudy podle Jurečky cesta nevede.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…