Ivan David: Současná vláda dělá podle úkolů z Bruselu naprosto zničující věci

19.02.2022 13:14

Europoslanec, psychiatr Ivan David z hnutí SPD Tomia Okamury ve svém vystoupení na semináři „DOST bylo Bruselu“ hovořil na téma suverenity České republiky. Zapotřebí je udržet vyvážené vztahy s velmocemi, ale nepodvolovat se jim. Národní státy v Evropské unii jsou podle něj oficiálně určeny k likvidaci. „Snažme se být připraveni, krize by mohla být příležitostí k úniku. Prvním krokem je odstranit tuto vládu,“ vyzývá s tím, že pokud nevystoupíme z EU, dopadneme velmi špatně.

Ivan David: Současná vláda dělá podle úkolů z Bruselu naprosto zničující věci
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan David

„Asi někoho zklamu, ale nelžeme si, že je dnes možné, aby země uprostřed Evropy o rozměrech ČR mohla uplatňovat úplně nezávislou vůli. To, o co se máme snažit, je udržení vyvážených vztahů s velmocemi tak, aby nebylo v zájmu žádné z nich zcela ovládat naši národní komunitu v našich hranicích,“ uvedl David.

Můžeme podle něj usilovat o vyvážené vztahy, které by nám garantovaly relativní suverenitu. Můžeme toho dosáhnout, např. když Německo a Rusko se budou vzájemně potřebovat a společně uznají, že nebudeme patřit do sféry výlučného vlivu ani jedné strany. „Ale tuto situaci nebudou chtít připustit Spojené státy. Obratu bychom se mohli dočkat, pokud by Evropa přestala být vazalem USA. Některá příští generace by se toho mohla dožít,“ doplnil europoslanec.

Evropská unie celkem úspěšně předstírá, že je stát, ale formálně je jen organizací založenou na základě mezinárodní smlouvy. A naše nejvyšší zastupitelské orgány se z 80 % zabývají implementací směrnic EU.

Fialova vláda, která diktát z Bruselu ochotně přijímá, podle Ivana Davida musí skončit. „Současná vláda koná velmi ochotně a iniciativně, to, co jí EU ukládá, ačkoli je to pro národní komunitu zničující. Proto prvním úkolem musí být odstranit tuto vládu,“ konstatoval. Zároveň dodal, že kvalitní připravená náhrada za tuto nepřipravenou vládu není.

Evropskou unii označil za projekt nadnárodní hyperburžoazie: „Hyperburžoazie rozhodně nepotřebuje demokracii, vládu lidu; vládu si obstará sama. Potřebuje úředníky, kteří to zprostředkují. Z toho vyplývá dělba úloh unijních institucí. V čele jsou úředníci Evropské komise, Evropský parlament to má jen odmávat,“ upozornil s tím, že Evropská rada klade velmi chabý odpor.

„Národní státy v Evropské unii jsou oficiálně určeny k likvidaci. Pro obnovení suverenity nám chybí všechno: společná nebo alespoň převládající idea, respektovaná vedoucí síla i revoluční situace. ‚Revoluce‘ znamená doslova ‚otočení‘. Jen dostatečně sjednocená komunita je schopna čelit vnější síle,“ zdůraznil Ivan David.

V Česku však chybí revoluční síla. Revoluční situace nastat může. „Lid je sjednocován frustrací, ale zatím bez idejí. Ale není žádná revoluční síla. ‚Chcípl pes‘ chcípne společně se psem. Emoce prostě není projevem vůle. Jen společná vůle sjednocuje,“ podotýká.

Ke společné akci by bylo nutné společnost konsolidovat. „To je obrovská práce na dlouhou dobu. Nikdo si nestanovil takový cíl, nikdo nemá projekt, a už vůbec ne síly k jeho realizaci,“ pokračuje Ivan David. S tím, že k podpoře vystoupení z EU pomocí referenda by byla potřebná velká většina osob podporujících vystoupení, ale my zatím nemáme ani uzákoněné obecné referendum.

„Jestli zůstaneme v EU, naše národní komunita dopadne velmi špatně, ještě mnohem hůř, než je na tom teď. Přestane existovat. Ale končím konstatováním: Není vhodná doba, není dost odpracováno, nejsme připraveni, ale zcela jistě se značně prohloubí počínající všeobecná krize. Snažme se být připraveni, mohla by být příležitostí k úniku,“ uzavřel europoslanec Ivan David.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…