Jak lavina se šíří hromadný email údajné primářky. Covid. Vyhněte se nemocnici. Opalování. Otevřené okno. Vypněte zprávy. A hlavně se nepřežírejte

25.09.2020 13:09

ParlamentníListy.cz obdržely v pátek hned několik e-mailů, jejichž příloha byla vždy stejná. Jednalo se o rady údajné primářky, která se vypořádává s koronavirovou nákazou po svém. Ačkoli se může jednat o spam, v mnoha případech jsou v mailu obsažené rady prokazatelně vhodné.

Jak lavina se šíří hromadný email údajné primářky. Covid. Vyhněte se nemocnici. Opalování. Otevřené okno. Vypněte zprávy. A hlavně se nepřežírejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

„Pokud se u vás objeví nemoc, nepanikařte a zůstaňte doma. Na koronavirus se neumírá do hodiny od prvních příznaků, takže klid! Vážnější komplikace i u ohrožené populace přicházejí klidně po týdnu či déle,“ zní první rada.
 
Pokud se příznaky koronaviru přece jenom objeví, prý není nejlepší vydávat se hned do nemocnice, kde budete hodiny čekat v řadě, a ještě k tomu se vystavíte další dávce viru. „Zavolejte na příslušné linky a evidujte se, aby k vám mohla přijít kontrola s testem. Uveďte, pokud máte komplikace,“ zní rada údajné primářky. 
 

Anketa

Co podle Vás nejvíc pomáhá proti koronaviru?

25%
hlasovalo: 10197 lidí
 
Těmi komplikacemi může být například vysoký věk, autoimunitní poruchy, diabetes, kardiovaskulární onemocnění či oslabená imunita.
 
A co je to nejlepší, co můžeme udělat pro své tělo? „Zabalte se, vypoťte se, dejte si D3, horký čaj s citronem a šípky a neužívejte už žádnou suplementaci, protože může modulovat imunitu. Pijte hodně a jezte střídmě.“
 
Přejídání a jedení těžkých jídel zbrzdí proces léčby. „Člověk se v nemoci přirozeně postil – zvyšuje to autofagii,“ stojí v mailu, který jsme obdrželi. 
 
Pomoci by podle hromadně rozesílaného emailu mělo i 10–20 minut denně vsedě u otevřeného okna na sluníčku. To je: „...velice silná stimulace imunity a ničení patogenů.“  Během dne bychom taky měli větrat a být co nejvíce na světle.
 
A rada na závěr? „Dejte tělu čas, aby se vyléčilo, vyhněte se stresu (zprávy, přemítání, sociální sítě). Neumíráte, ale bojujete. A tělo na to potřebuje klid. Infekční můžete být po odeznění horečky i dalších několik týdnů. Noste tedy roušku a izolujte se. Až nemoc proděláte, vytvoří se imunita,“ stojí také v e-mailu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…