Janeček se nevzdává: V případě mého návratu do prezidentských voleb...

28.12.2022 6:57 | Ze sítí

Matematik Karel Janeček se jenom těžko smiřuje se svým vyřazením z prezidentských voleb, které Česko čekají za více než dva týdny. Slibuje, že se vrátí a bude usilovat o změnu systému prezidentských voleb, který podle něj „není spravedlivý“.

Janeček se nevzdává: V případě mého návratu do prezidentských voleb...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Janeček

Miliardáře Karla Janečka se rozhodlo Ministerstvo vnitra nezaregistrovat jako kandidáta do lednových prezidentských voleb, neuznalo mu část podpisů. Nejvyšší správní soud (NSS) nakonec některé podpisy vrátil do hry, ale i přesto se Janeček nedostal přes zákonnou hranici padesáti tisíc uznaných občanských podporovatelů.

Janeček se nevzdává a v uplynulých dnech oznámil, že se s věcí obrací na Ústavní soud (ÚS). „Právě jsem podal ústavní stížnost. Pro spravedlivost a všechny občany České republiky,“ napsal Janeček na Twitteru.

Dnes konstatuje, že systém prezidentských voleb není v pořádku, svá slova opírá o názory odborné společnosti: „Potvrzeno! Systém prezidentských voleb není spravedlivý. Nejen má aktuální zkušenost, ale i celá řada zkušených odborníků, politiků, právníků i soudců již otevřeně konstatovala, že současné znění zákona o volbě prezidenta ČR není v pořádku,“ zdůrazňuje ve svém tweetu.

 

 

Jedním z klíčových pilířů Janečkovy kandidatury na prezidenta bylo právě téma „spravedlivosti“. „Chceme-li jako společnost úspěšně překonat současné výzvy, musíme začít návratem k základním lidským hodnotám a na těch začít stavět,“ dodává Janeček.

„Chci, aby volba prezidenta ČR, jeden z největších svátků naší demokracie, byla spravedlivá. Slibuji vám všem, že v případě mého návratu do prezidentských voleb a následného zvolení budu se stejnou energií a vytrvalostí bránit právo na spravedlivost každého občana České republiky,“ uzavírá Karel Janeček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…