Jaroslav Foldyna je předvolán na předsednictvo ČSSD. Bude se vylučovat?

20.09.2019 13:38

Foldynu si pozvali v Lidovém domě na kobereček. V centrále ČSSD se prý má jednat o Foldynově vyhazovu za některé jeho výroky, které strana považuje za kontroverzní. Foldyna však ještě před samotným jednáním ohlásil, že se cítí být sociálním demokratem, který zůstal mezi lidmi, a nebude se omlouvat za své názory.

Jaroslav Foldyna je předvolán na předsednictvo ČSSD. Bude se vylučovat?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD

„Budu říkat dál, co říkám, protože si myslím, že třicet let v sociální demokracii mi na to dává právo. Já jsem stranu nepřivedl ke třem procentům. Zůstal jsem mezi lidmi, kteří chodí do práce. A kolegové, kteří nevědí, kudy se leze do fabriky, mluví o obyčejných lidech a jedou se jednou vyspat do nějakého sídliště nebo mluví o zahraniční politice a v zásadě jsou to stále asistenti bývalých poslanců, před těmi nemám důvod se obhajovat,“ prohlásil v pátek dopoledne poslanec ČSSD v narážce na místopředsedkyni strany, ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou a ministra zahraničí, rovněž místopředsedu, Tomáše Petříčka, uvedl server iDNES.cz.

Foldyna vůči svým stranickým kolegům nešetří kritikou. Vnímá je jako „neomarxistickou pakáž“, s níž se názorově rozchází tolik, že už ho prý nic moc z jejich strany nepřekvapí, ani případný pokus o jeho vyloučení. Jako poslanec prý klade důraz na tradiční rodinu a své poctivě pracující spoluobčany. Starosti mu prý dělá vymírání Evropy.

Blíže má k Trikolóře Václava Klause, případně prý i hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Naproti tomu v ČSSD nevidí osobnosti, které by partaj vyvedly ze současných problémů.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Tomáš Petříček se k Foldynovým výrokům nechtěl vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…