Jdeme si pro vaše děti, křičeli homosexuálové. Má to dohru

28.06.2023 13:10

ZE SVĚTA Při příležitosti Měsíce hrdosti se v New Yorku konal jeden z největších pochodů hnutí LGBTQ+. Pochodu se zúčastnilo 75 tisíc osob s dvěma miliony diváků. O víkendu se však internetem začalo šířit video z ulic Manhattanu, na němž pochodující dav skanduje alarmující slogan. Mezi konzervativci to vyvolalo nepokoje, původní organizátor pochodu Brian Griffin však říká, že se jedná pouze o slova a slogan tak měl být jen provokací.

Jdeme si pro vaše děti, křičeli homosexuálové. Má to dohru
Foto: MK
Popisek: Pochod Pride v NYC

Průvody oslavující LGBTQ+ komunitu slouží zároveň i jako demonstrace za práva neheterosexuálních menšin a ve Spojených státech jich v posledním měsíci, který je zároveň Měsícem hrdosti, bylo nespočet.

Největším z pochodů je ten v New York City, letos se ho 25. června účastnilo 75 tisíc osob s více než dvěma miliony diváků, uvedl deník The New York Times. Podpora veřejnosti této akce se pohybuje mezi 60 a 70 procenty, odpor proti tomuto nárůstu popularity je však zřejmý už od roku 2015, kdy se manželství osob stejného pohlaví stalo v USA celostátně legálním.

Internetem se o víkendu začalo šířit jednadvacetisekundové video z pochodu, na němž tancující účastníci pochodu, někteří mávající vlajkami, skandují slogan: „Jsme tady, jsme queer, nepůjdeme nakupovat.“ Jeden hlas je však o trochu hlasitější a ten zřetelně skanduje: „Jsme tady, jsme queer, jdeme si pro vaše děti.“

 

 

Podle NBC News konzervativním odborníkům a aktivistům video potvrdilo jejich obavy a obvinění, která v posledních letech na LGBTQ+ komunity vznášeli, a to že se snaží „převychovávat“ děti. 

Republikánská členka kongresu Spojených států amerických Marjorie Taylor Greene se k pochodu vyjádřila skrze twitter a celé LGBTQ+ hnutí obvinila z podpory miliardového průmyslu v lékařství, který mrzačí děti. „Toto hnutí připravuje nezletilé na mastektomii a kastraci a podporuje mnohamiliardový průmysl zneužívání dětí v lékařství,“ napsala s dodatkem: „Nechte děti být dětmi.“

 

 

Podle původního organizátora newyorského pochodu Briana Griffina se jedná pouze o slova. „Však jsou to jen slova,“ řekl Griffin. „Všechno je to prezentováno tak, aby se naplnily jejich nejhorší stereotypy o nás,“ vysvětlil, že se tím jedná pouze o provokaci.

Měsíc hrdosti se slaví každý rok v červnu jako pocta účastníkům Stonewallských nepokojů, které se odehrály po 28. červnu 1969, kdy v New Yorku provedla policie razii gay klubu ve Stonewall Inn v Greenwich Village, která vyústila ve vzpouru návštěvníků baru, personálu i obyvatel celé městské části. Mezi vůdci protestujícího hnutí byla černoška, transsexuálka a bisexuálka Marsha P. Johnsonová. Protest pokračoval šest dní, jeho cílem bylo zřízení míst, kde by se LGBT+ lidé mohli scházet a otevřeně o své sexualitě hovořit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Devianti všech zemí spojte se-a odejděte co možná nejdál(utvořte si vlastní stát a nám dejte pokoj...), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 28.06.2023 14:21:49

|  13 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…