Je to jak u blbejch. Kalouskův bývalý kolega sepsul sockartu i Drábka

11.04.2013 22:21

Kolem sKaret to začíná pořádně vřít. Do ministra financí Miroslava Kalouska, vytrvalého zastánce projektu, který je od svého vzniku provázen kritikou, se opřel i jeho bývalý spolustraník. Nynejší předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek poukazuje na ministrovu zaslepenost a tvůrce sKaret exministra Drábka označuje za lháře.

Je to jak u blbejch. Kalouskův bývalý kolega sepsul sockartu i Drábka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební štáb KDU-ČSL neskrýval úspěch. Předseda Pavel Bělobrádek to bere jako odrazový můstek pro návrat do vysoké politiky

"Čtvrt milionu lidí věřících a fandících sKartám žije jen ve fantaziích Miroslava Kalouska," naráží Bělobrádek na ministrova slova. Kalousek se totiž sKarty podle svých slov zastává proto, protože v projekt věří spousta lidí. Přitom se projekt dočkal odsouzení i premiéra Petra Nečase a občanských demokratů, kteří nakonec dali za pravdu opozici. Exministr Drábek se pak podle šéfa KDU-ČSL měl dopustit lži, když veřejnost ujišťoval, že o své dávky v případě nepřevzetí karty nepřijdou.

"Ministr Drábek ale bohapustě lhal a pod jeho vlivem i všechny Úřady práce," nebere si servítky Bělobrádek. Jelikož se peníze z účtu daly vybrat až po vyzvednutí sKarty, dotyčný k nim neměl žádný jiný přístup. Lidovcově kritice se nevyhnul ani fakt, že si mnohdy lidé museli své peníze z účtu sKarty převádět ještě na svůj účet. Manipulovat s příspěvky tak museli celkem složitě a peníze byly přeposílány nadvakrát. Ani tomuto se ve své kritice šéf lidovců nevyhnul. " U nás doma se tomu říkalo „jako u blbejch"," dodává Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…