John jezdí po republice a loví voliče

30.09.2011 21:23

Předseda Věcí veřejných Radek John se rozhodl získat voliče po svém. Zřídil si pojízdnou kancelář, se kterou jezdí po republice a získává podněty od občanů. V rozhovoru pro Týden.cz hovořil o svém projektu.

John jezdí po republice a loví voliče
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Radek John

V kanceláři Radka Johna se dveře netrhly. Za předsedou Věcí veřejných stále přicházeli lidé a informovali ho o kauzách po celé republice. „Proto jsem se rozhodl ušetřit jim cestu do Prahy a současně ulevit tlaku žadatelů o schůzku v mé poslanecké kanceláři. Mladí lidé se mnou mohou komunikovat přes Facebook, mail či další sociální média. Mnoho lidí ale takové možnosti nemá, a tak přicházím vlastně s něčím velmi konzervativním: pojízdná kancelář," hovoří o svém nápadu John.

„Kam všude se chystáte se svou kanceláří a kde už jste byl," zajímal se redaktor Týdnu.cz. „S nespravedlnostmi, podezřeními na korupci i pocity osobních křivd se na mne obracejí lidé, kamkoliv přijedu. V posledních týdnech jsem to zažil ve Zlíně, Teplicích, Brně, Ostravě, Olomouci, kde jsem otvíral krajské konference Věcí veřejných. Stejnou zkušenost mám i ze středních Čech, například ze Slaného, Kladna, Čáslavi," popisuje svoje cesty John. Teď se chystá objíždět krajské konference.

Levnější než kamenné kanceláře

Na otázku, kolik peněz ze stranické kasy padne na Johnovo putování, odpověděl politik diplomaticky. „Méně, než kdyby si Věci veřejné v některých regionech pořídily kamenné kanceláře."

Během svých cest se John dozvěděl už spoustu znepokojivých informací. Politik hovoří o podezření, že zakázka na sanaci naftových vrtů na Hodonínsku je předražená. „Divné jsou také prodeje historických domů v Olomouci. Absurdně přišel stát o šest milionů korun při podivném hospodaření s vyškovským pivovarem. Šéf pivovaru, který peníze neuhlídal, je navíc dnes starostou Vyškova za sociální demokracii. Kauzu už zásluhou Věcí veřejných šetří policie," popisoval John podezřelé případy, které bude zpravidla řešit trestním oznámením.

K Johnovi se možná připojí další jeho kolegové z Věcí veřejných. „Uvidíme, jaký bude mít pojízdná kancelář ohlas. Podle toho se rozhodneme," uvedl John.

Čtěte více:
John na Facebooku: Kalousek trpí bludy a je fackovací agresor
John má pojízdnou kancelář: Přijedu i k vám, hlašte mi zlodějny
John: Lidé mi říkají hrozné příběhy. Lituji, že už nejsem redaktor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…