Jsme za kašpary v Česku i zahraničí, soptil ve sněmovně Kalousek. Potom se hlasovalo...

17.04.2018 21:05

To, že premiér v demisi Andrej Babiš několikrát změnil své vyjádření týkající se sobotního útoku Spojených států, Velké Británie a Francie v Sýrii, nezůstalo bez odezvy. Situaci v Sýrii řešili v úterý odpoledne poslanci a vláda jim má sdělit své jasné stanovisko. Server Novinky.cz informoval, že tento bod prosadili na program někdejší ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Jsme za kašpary v Česku i zahraničí, soptil ve sněmovně Kalousek. Potom se hlasovalo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Jaroslavem Faltýnkem

Miroslav Kalousek premiérovi vyčetl, že se jeho sobotní a nedělní vyjádření k náletům v Sýrii lišila. „V ten okamžik se stala politika české vlády nečitelnou nejen pro českou veřejnost, ale i zahraničí,“ řekl Kalousek a vyzval jej, aby byl tak laskav a potvrdil poslancům, jaká slova jsou stanoviskem české vlády. „Ta ze sobotního dopoledne, nebo nedělního odpoledne? Za kašpary je česká vláda před českou veřejností, za kašpary je Česká republika před zahraničím,“ dodal značně rozzlobený Kalousek.

Původně se totiž premiér v demisi Andrej Babiš v sobotu vyjádřil tak, že útok byl nevyhnutelný. V neděli po schůzce v Lánech už ale hovořil jinak a svá vyjádření umírnil, napsal server Novinky.cz. Zkritizoval i své ministry Martina Stropnického a Karlu Šlechtovou, kteří se postavili na stranu spojenců. Babiš pak prohlásil, že nejde o jednotné stanovisko vlády.

Původní zdroj ZDE.

„To, že jsem řekl, že byl nálet nevyhnutelný, tak když Trump řekl, že to bylo nevyhnutelné, tak asi ano,“ prohlásil Babiš v úterý ve Sněmovně před projevem Kalouska. Evropa podle něj měla řešit konflikt na Blízkém východě už dávno, a to diplomatickou cestou. Sněmovna po skoro tříhodinové debatě přijala usnesení, ve kterém požádala vládu o „jednoznačná a konzistentní“ zahraničněpolitická stanoviska. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…