Kandidát ANO na pražského primátora Stuchlík prodal podíl ve firmě Fair Credit

31.07.2018 21:52

Kandidát hnutí ANO na pražského primátora Petr Stuchlík prodal svůj podíl ve společnosti Fair Credit, která poskytuje krátkodobé půjčky. Svůj krok zdůvodnil dotazy médií na své podnikání a tím, že kandidatura na veřejnou funkci není slučitelná s některými podnikatelskými aktivitami. Kupcem Stuchlíkova podílu je jeho obchodní partner Martin Nejedlý. V tiskové zprávě to dnes oznámila mluvčí ANO Lucie Kubovičová. Výše úroků z půjček Fair Creditu, uváděná na webu firmy, se pohybuje podle výše úvěru a délky splácení od 21 do 35 procent.

Kandidát ANO na pražského primátora Stuchlík prodal podíl ve firmě Fair Credit
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Například u hotovostní půjčky 50.000 korun splácené po dobu 78 týdnů činí úrok 21,27 procenta a RPSN, tedy roční procentní sazba nákladů, která udává, o kolik člověk zaplatí víc, dosahuje 157,85 procenta. V Indexu odpovědného úvěrování, který vydává organizace Člověk v tísni, se Fair Credit umístil třicátý ze 42 hodnocených společností.

„Rozhodl jsem se k 31. červenci 2018 prodat svůj podíl ve společnosti Fair Credit. Vedly mě k tomu četné dotazy novinářů a fakt, že toto téma se objevovalo v každém rozhovoru a překrývalo prostor pro témata Prahy a mojí kandidatury,“ uvedl Stuchlík.

Podnikatel a zakladatel společnosti Fincentrum Stuchlík nahradil v čele pražské kandidátky ANO Patrika Nachera, kterého dříve v referendu vybrali pražští členové hnutí. Stuchlíkovo angažmá ve Fair Creditu záhy vzbudilo kritiku. Stuchlík uvedl, že společnost Fair Credit je pro něj jednou z mnoha pasivních investic a investoval do ní až poté, co se ujistil, že funguje eticky správně. Půjčky jsou podle něj drahé, ale odpovídá to míře rizikovosti u tohoto typu úvěrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…