Kapitánka lodi převážející migranty byla v Itálii zadržena. Hrozí jí 10 let vězení

30.06.2019 10:15

Italský ministr vnitra Matteo Salvini tvrdě udeřil. Kapitánka lodi Sea-Watch 3 neziskové organizace převážející migranty Carola Rackete byla zadržena. Hrozí jí až deset let vězení.

Kapitánka lodi převážející migranty byla v Itálii zadržena. Hrozí jí 10 let vězení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rybářská loď, ilustrační foto

Server britského deníku The Telegraph informoval o zadržení jednatřicetileté kapitánky lodi Sea-Watch 3 Caroly Rackete. Z moře zachránila několik desítek migrantů, kteří se chtěli dostat z Afriky do EU.

Přes výslovný zákaz italských úřadů, který prosadil italský ministr vnitra Matteo Salviny z krajně pravicové Ligy, kapitánka vyložila tyto migranty v přístavu na ostrově Lampedusa a byla okamžitě zadržena. Bude-li shledána vinnou, hrozí jí tři až deset let odnětí svobody, za napomáhání ilegálním přistěhovalcům.

Podle italských úřadů doputovalo k břehům Itálie za posledních 16 dní 500 možných žadatelů po azyl.

Pro levicové politiky a aktivisty se mladá kapitánka stala hrdinkou, která zachraňuje lidské životy i za cenu toho, že může být sama zadržena.

„Jsme hrdí na naši kapitánku, udělala přesně to, co je správné. Řídila se právem platícím na moři a přivezla lidi ohrožené na životě do bezpečí,“ napsal na Twitteru šéf neziskové organizace Sea Watch Johannes Bayer.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…