Kauza Staněk: Víte ho*no! udeřil Ringo Čech. A je toho víc

30.05.2019 11:54

Ministr Staněk neměl šéfa Národní galerie Jiřího Fajta propustit, ale rovnou vyhodit z okna. Blesku to řekl umělec a bývalý politik František Ringo Čech. Podle svých slov nechápe, proč národu vadí ministr, který se zbavil člověka, co si dal milion do vlastní kapsy. Lidé, co kvůli tomu proti Staňkovi protestují, podle Ringo Čecha vědí „úplný ho*no“.

Kauza Staněk: Víte ho*no! udeřil Ringo Čech. A je toho víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech v pořadu Horké téma

František Ringo Čech se v pořadu Blesk Zprávy postavil za ministra kultury Antonína Staňka. Ringo Čechovi není jasné, proč lidé proti ministrovi protestují, když pouze vyhodil člověka, který si z peněz daňových poplatníků do své kapsy přihrál milion korun.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

„Já myslím, že Staněk jednal správně. Měl Fajtovi tu odměnu ještě navýšit? Měl mu dát dva miliony? Nebo čtyři miliony? Nebo sedm v krabici od vína? Ten ho neměl propustit, měl ho vyhodit z okna. Já tomu nerozumím, vždyť ty tisíce lidí, kteří jdou na to náměstí, do toho nevidí. Vědí úplný h*vno, co dělá ministr kultury!“ rozčílil se umělec v Blesku.

V Národní galerii byl nepořádek prý už dřív a tehdejší generální ředitel Milan Knížák to dával do pořádku. „O tom už mluvil Knížák, jací jsou to v Národní galerii lauzři. Říkal: ‚Kolik já jsem jich vyházel! Bylo tam deset nečitelných účtů s penězi. Já jsem všechno sjednotil a sebral jsem jim podpisové právo.‘ Proto nebyl oblíbený,“ hodnotí Ringo Čech.

Během rozhovoru pro bulvární deník se Ringo Čech rozmluvil také o prezidentu Miloši Zemanovi, s nímž se přátelí už 30 let. Prezident podle něho všechno dělá jen proto, aby se Čechům vedlo lépe. „Nazývá věci pravými jmény. Miloš řekl, že Pussy Riot jsou řvoucí k*ndy, ale ony to řvoucí k*ndy jsou. Řekl, co si o nich myslí, a přeložil jejich název, který si vymyslely ony,“ konstatoval Ringo Čech.

Pochválil též premiéra Andreje Babiše, ale nad jednou vědí se pozastavil. „Co ale nechápu, je to, že člověk, který je bohatší než americký prezident, si nechá dát peníze na podivnou spleť větví, jako je Čapí hnízdo. To je přece hanba,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …