Kdo podepsal petici proti Staňkovi, nebude toto vůbec číst rád. Vystupuje Milan Knížák, bývalý šéf Národní galerie

30.05.2019 17:05

Veletoč ohledně odvolávání ministra kultury Staňka pěkně hýbe společností. Své k tomu řekl i umělec a bývalý šéf Národní galerie Milan Knížák. Podle něj u nás dochází k likvidaci schopných a adoraci podvodníků.

Kdo podepsal petici proti Staňkovi, nebude toto vůbec číst rád. Vystupuje Milan Knížák, bývalý šéf Národní galerie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Milan Knížák

„Když se petičním křiklounům podařilo donutit k rezignaci ministra kultury (kterého však může ještě zachránit prezident), cítí se silní,“ píše Knížák a jako zářný příklad převrácení hodnot uvádí kauzu Jiřího Fajta, který „nestydatě okrádal stát“. Rozčiluje se zároveň nad těmi, kteří petici podepsali. „Petenti se cítí být jedinými spravedlivými a mravnými a vůbec jim nevadí, že o problému nic nevědí, klidně vtisknou svůj podpis pod jakoukoli petici, píše. Petice totiž vznikla na protest proti způsobu, jímž ministr Staněk v polovině dubna odvolal z funkce ředitele Národní galerie Praha Jiřího Fajta a ředitele Muzea umění Olomouc Michala Soukupa.

Anketa

Má Babiš navrhnout konec ministra Staňka ve vládě? Pak by ho Zeman už musel odvolat

hlasovalo: 9812 lidí
Knížák dále také připomíná kauzu Jaroslava Kubery. „Když předseda Senátu Jaroslav Kubera přednesl v Terezíně logický a podle mého názoru velmi potřebný projev, zvedlo se proti němu stádo pitomců, kteří neunesou pravdu a otevřenost, a vyzývá Kuberu k odchodu z funkce. Je to projev politické řevnivosti a strachu z pravdy,“ myslí si a dodává, že Jaroslav Kubera s „normálním mozkem“ se řadě lidí v Senátu nelíbí. Právě to je podle něho důkaz, že tam patří.

„Ještě nedávno znělo heslo: ‚Děkujeme, odejděte.‘ Dnes je to pregnantnější: NEDĚKUJEME! ZMIZTE!‘,“ uzavírá.

reklama

autor: sla

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …