Kluk z vesnice s IQ přes 150, který to dotáhl do čela zbrojního průmyslu. Reflex představuje kandidáta Hynka trochu jinak, než je zvykem

10.01.2018 17:39

Server Reflex.cz tak trochu jinak představil prezidentského kandidáta Jiřího Hynka – šachistu s IQ přes 150. Kandidát na sebe prozradil, že vyrůstal na venkově a musel se např. naučit starat o slepice. Nejvíce času ale věnoval otázkám armády a hrdosti na svůj národ.

Kluk z vesnice s IQ přes 150, který to dotáhl do čela zbrojního průmyslu. Reflex představuje kandidáta Hynka trochu jinak, než je zvykem
Foto: Vít Hassan
Popisek: Prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek

Jiří Hynek je předsedou Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Kromě toho teď také kandiduje na prezidenta republiky s podporou Realistů Petra Robejška. A přestože je předsedou zmíněné Asociace, hned na prvním místě sám zdůrazňuje, že není zbrojař.

„Já nejsem militarista ani zbrojař, to mi tam pořád dávají média! Stojím v čele nevládní neziskové organizace, která nebere ani peníze z rozpočtu, ani ze zahraničí,“ bránil se při rozhovoru v kavárně, kde si pochutnával na tvarohovém dortíku. Obratem ovšem dodal, že by jako prezident bránil snižování rozpočtu v resortu obrany. Už proto, že je naše bezpečnost ohrožena. „Začínáme se chovat jako Říše římská před zánikem. Ignorujeme bezpečnostní hrozby,“ varoval. Za vůbec největší hrozbu považuje příliv migrantů do Evropy.

Celý článek naleznete zde.

Kromě toho mu vadí, jak se dnes stavíme ke slovu národ. Hynek odlišuje nacionalismus a lásku k národu. Nacionalismus kritizuje, ale lásku k národu považuje za jeden z nejdůležitějších společenských pilířů. „Podívejte se na Američany, jak naslouchají hymně s dlaní na srdci. Nebo vojáci amerického námořnictva. Zpívají‚ ‚my sloužíme svému národu, my sloužíme na moři‘. A nestydí se za to,“ podotkl.

Aby se však nezdálo, že se rozhovor točil jen kolem armády a národa, Hynek také prozradil, že vyrůstal na vesnici a jeho tatínek neuhnul  ani o milimetr a nutil ho vykonávat práci kolem domu. Umí také stáhnout králíka, obstarat slepice a tak podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…