Komárek: Zeman je umazaný od svinčíku, Fischer poslouchal na slovo

27.12.2012 7:56

Novinář a komentátor MF Dnes Martin Komárek se rozhodl vyřadit kandidáty z boje o Hrad. Tedy ne soudně, ale rozumem a srdcem. Pustil se proto do kandidátů Jana Fischera i Miloše Zemana s tím, že jejich prezidentování by bylo pro Česko pohroma. Forrest Gump, sobecký politikář či náhražka skutečného prezidenta, popisuje kandidáty Komárek.

Komárek: Zeman je umazaný od svinčíku, Fischer poslouchal na slovo
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Debata prezidentských kandidátů na půdě Univerzity Karlovy

Miloše Zemana komentátor nazývá sobeckým politikářem a intrikánem, jenž se coby šéf kabinetu choval hrubě, pánovitě a necivilizovaně. „Spolutvůrce hanebné opoziční smlouvy. I když sám neloupí, má ruce umazané od politického svinčíku až po kotníky,“ píše Komárek v MF Dnes s tím, že takový prezident by byl pro Rusko požehnáním, jenže pro Česko pohromou.

Forrest Gump české politiky

Silná slova Komárek zvolil i pro Zemanova konkurenta Jana Fischera, jenž oproti Zemanovi alespoň vypadá více jako Evropan. Podle komentátora Fischer poslouchal Topolánka na slovo, Paroubka jen na půl. „Krom toho, že se dokáže hezky tvářit, nedokázal nic,“ míní Komárek a dodává: „Je to Forrest Gump naší politiky.“ Na hlavu státu toho má Fischer zoufale málo.

Jiří Dienstbier s Vladimírem Dlouhým by v případě zvolení na Hrad působili zase jako náhražky za skutečného prezidenta.

Jediný kandidát, který má podle Komárka na to, aby v úřadě pomáhal propagovat republiku skoro tak jako Václav Havel, je Karel Schwarzenberg. Ostatní kandidáty kníže převyšuje o tolik, že je to jako by si Usain Bolt stoupl na start stovky v okresním přeboru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…