Komentátor zostra: Konvička není žádný demokrat, tady je důkaz

19.09.2015 14:24

Marek Řezanka se na webu AltPress zostra pustil do sociologa Petra Hampla a Martina Konvičky, kteří dnes ruku v ruce bojují proti muslimům v Česku. Ačkoli se pánové snaží tvářit, že to s Českou republikou myslí dobře, fakta prý ukazují něco zcela jiného.

Komentátor zostra: Konvička není žádný demokrat, tady je důkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

„V červnu 2015 se Martin Konvička na sociální síti pochlubil svým receptem na „bezpečnější stát“: ‚Jediné, co pomůže, je tlak na politiky, zastupitele, novináře, aby udělali vše pro to, aby se islámská expanze zastavila. I za cenu překopání zákonů, militarizace společnosti a ano, klidně i zbavování občanských práv těch 12–16 % populace, která s islámem sympatizuje…‘,“ připomíná Řezanka s tím, že takto hovořícího politika zkrátka nelze označit za demokrata.

A to není vše, pan Konvička se objevuje na společných akcích s Tomiem Okamurou. Ten se zase podle autora netají tím, že nikoli s odporem hledí na činnosti extremistického hnutí antisemity Adama B. Bartoše. Jak pak může pan Hampl říkat, že on a pan Konvička jsou slušní lidé, kteří jen chtějí ochránit naši společnost, když se jejich životní cesty protínají s panem Bartošem.

Celý text najdete zde

Stojí přitom za pozornost, že se Petr Hampl opakovaně odvolává na demokracii a na vůli lidu, který si umí vládnout a zvolí takové politiky, jaké uzná za vhodné. Pokud zklamou, bodou odvoláni a zvoleni jiní. Ale jak už bylo naznačeno výše, kdyby se dostali k moci pánové Konvička a spol., část lidí bude fakticky společensky vyloučena a nebude mít možnost spolurozhodovat o vývoji společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…