Koncesionářům vadí Wollner, Fridrichová, Moravec a Železný, říká Matocha, přesné znění stížnosti odmítá zveřejnit

17.12.2020 20:48

Nový šéf Rady České televize Pavel Matocha nechce zveřejnit, na co si lidé u radních stěžují. Server HlídacíPes.org radu před měsícem požádal o znění stížností, jimiž se za posledního půl roku zabývala, ta však na návrh Matochy tuto žádost zamítla. Matocha si podle svých vyjádření sestavil již přehled nejvíce kritizovaných redaktorů veřejnoprávní televize v médiích.

Koncesionářům vadí Wollner, Fridrichová, Moravec a Železný, říká Matocha, přesné znění stížnosti odmítá zveřejnit
Foto: Archiv PM
Popisek: Pavel Matocha v šachové partii s legendárním mistrem světa Garrim Kasparovem

Právě radní Matocha kvůli nedostatečnému neřešení stížností minulé vedení rady v čele s bývalým předsedou Kühnem kritizoval. Řešení diváckých podnětů řadí dlouhodobě mezi priority.

Stížnosti diváků zveřejnit však podle svých slov nelze. „Stížnosti doručené Radě České televize považujeme za soukromou korespondenci mezi jejich autory a radou, a proto je bez výslovného souhlasu těchto autorů nebudeme postupovat ke zveřejnění,“ uvedl při posledním jednání Rady ČT Pavel Matocha. Jeho závěry rada následně schválila.

Matocha se během listopadového zasedání rady dotazoval šéfa komunikace ČT Víta Koláře, zda má ČT k dispozici seznam nejvíce kritizovaných redaktorů televize v médiích. Ve vysílání internetového rádia Slobodný vysielač Matocha již dříve naznačil, že podobný přehled si sám vytvořil.

„Za těch několik měsíců mám docela dobrý přehled o tom, co kritikům České televize nejvíc vadí. Na tom je vidět, že to je vlastně pár pořadů a novinářů nebo kvazi novinářů v ČT, kteří tam vystupují a v očích významné části české populace tu televizi vlastně poškozují. Teď tady nebudu říkat z hlavy vymyšlená čísla, ale určitě nadpoloviční většina všech stížností, které nám na některé pořady České televize chodí, se bude týkat čtyř osobností nebo redaktorů České televize. To je Wollner, Fridrichová, Moravec a Železný,“ uvedl Matocha.

Čeho přesně se tyto stížnosti týkají, ale rada odmítá sdělit. Podle bývalého předsedy Kühna je to špatně.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …