Korupčníci Clintonovi? FBI se začala zajímat o jejich nadaci

06.01.2018 15:13

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) Spojených států začal vyšetřovat nadaci manželů Clintonových. S odvoláním na další zahraniční média o tom informovala agentura Reuters. Manželský pár je podezřelý z korupce. Nadace mohla získávat peníze za protislužby od Hillary Clintonové, když tato dáma zastávala post americké ministryně zahraničí.

Korupčníci Clintonovi? FBI se začala zajímat o jejich nadaci
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Bill Clinton a Hillary Clintonová mají problém. Začal se o ně zajímat Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Nadaci vyšetřují agenti FBI z Little Rocku v Arkansasu, kde byla nadace založena. Vyšetřování běží už nějaký čas, již došlo na výslech svědků, další výslechy mají brzy následovat. Podrobnosti se však novináři zatím nedozvěděli. Ministerstvo spravedlnosti odmítá předat jakékoli informace s odkazem na probíhající vyšetřování.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Jakékoli prohlášení odmítli vydat i zástupci nadace. V minulosti však úvahy o tom, že nadace získávala finanční prostředky za politické protislužby, razantně odmítali.

Demokraté obviňují republikány, že iniciovali vyšetřování někdejší ministryně zahraničí a neúspěšné prezidentské kandidátky proto, aby odvrátili pozornost od problémů 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Prezident a jeho tým je už dlouhou dobu vyšetřován kvůli možným nepřípustným kontaktům s Rusy. Rusko se údajně pokusilo ovlivnit americké prezidentské volby. V USA o tom pochybuje málokdo, ale ruský prezident Vladimir Putin opakovně poznamenal, že pro toto tvrzení neexistují důkazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…