Landsmanšaft. Reparace. Bude mela, varuje europoslanec Blaško

07.07.2019 15:53

Z PROFILŮ Generál ve výslužbě a europoslanec Hynek Blaško, zvolený za hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, usedl k počítači a odpověděl na několik dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Prozradil mimo jiné, za jakých okolností bude v Evropském parlamentu mluvit o vymáhání válečných reparací na Německu.

Landsmanšaft. Reparace. Bude mela, varuje europoslanec Blaško
Foto: Printscreen: ČT24
Popisek: Tomio Okamura a Hynek Blaško

Jeden ze čtenářů chtěl slyšet, zda se bude v EU domáhat vyplacení dalších válečných reparací od Spolkové republiky Německo Česku. Blaško odvětil, že za jistých okolností je ochoten to udělat. Zmínil přitom jméno zástupce sudetských Němců Bernda Posselta a konstatoval, že se dá očekávat mela.

„To je neuralgický bod našich vztahů s Německem, zároveň s Benešovými dekrety. Pokud Sudeťáci budou požadovat zrušení dekretů, půjdeme ven s požadavkem na vyplacení reparací. To musí řešit především vláda a my to v EP podpoříme. Faktem je, že Posselt tam lobbuje a dlouho nebude trvat, kdy se požadavky landsmanšaftu objeví na jednání EP, a to bude mela,“ odepsal europoslanec.

Další ze čtenářů Blaškovi poděkoval. „Děkuji Vám za skvělý postoj při pouštění orchestrálky v EU parlamentu. Jaké další akce máte připraveny pro zviditelnění nesouhlasu Vašich voličů s EU?“ zeptal se volič.

Blaško upozornil, že žádný konkrétní plán zatím nemá. „Akční plán zatím nemám, protože jsem byl teprve jednou na jednání, ale věřte, že když se naskytne příležitost, půjdu do toho,“ napsal generál ve výslužbě.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …