Láska: Zastavme Zemana. Máme poslední šanci

08.07.2019 11:37

Senátor Václav Láska na svém facebookovém profilu informoval o tom, že v senátním klubu SEN21 dopsal rozšířenou verzi ústavní žaloby na prezidenta. „Doplnili jsme do ní skutek neodvolání ministra Staňka. Nejenom, že by v té žalobě měl být sám o sobě, ale zároveň pěkně demonstruje fakt, že prezident je ve svém porušování Ústavy stále urputnější,“ poznamenal Láska.

Láska: Zastavme Zemana. Máme poslední šanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Podle jeho slov prezidenta Zemana posílilo to, že předchozí skutky okolo vlády premiéra Rusnoka nebo neodvolávání ministra Babiše a některé další mu prošly bez jakéhokoli protestu.

„Máme poslední šanci se ozvat. A zastavit svévoli prezidenta. Jinak se zamysleme nad tím, co za postup by prezident dokázal vyčarovat, pokud se jednou splní to, po čem volali lidé na Letné a ve spoustě dalších měst. Tedy že premiér Babiš podá demisi. Opravdu nechci připustit ani teoretickou možnost, že prezident si pak v rozporu s Ústavou (ale dle svých tradic) prosadí prohradní a proruskou úřednickou vládu. Navzdory všem,“ uzavřel Láska s tím, že o tom, jak bude s rozšířenou žalobou naloženo, rozhodne společně všech 34 senátorek a senátorů, kteří žalobu podepsali. 

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…