Laskavě si to opravte. „Skandál“ kvůli půjčené zasedačce Rajchlovi

11.08.2023 13:40 | Monitoring

Radní ČTK Angelika Bazalová se na svém facebookovém profilu ohradila proti textům DeníkuN a Fora24 věnujícím se pronajaté zasedací kanceláře pro tiskovou konferenci strany PRO Jindřicha Rajchla. Informaci o tiskové konferenci nejprve přinesl bývalý radní ČT Zdeněk Šarapatka, který v té souvislosti vyzýval Radu ČTK ke zteči a vyzýval kolegy, aby touto cestou nechodili. Bazalová se však brání, že Šarapatka neposkytl správné informace.

Laskavě si to opravte. „Skandál“ kvůli půjčené zasedačce Rajchlovi
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tisková konference strany PRO

„Prosím DenikN a Forum24 – tedy jediné dva listy, které se zabývají ‚kauzou‘ pronájmu prostor ČTK ke konání TK strany PRO, aby ve svých textech upravili informace, které převzali od bývalého radního ČT Zdeňka Šarapatky,“ žádá na svém facebookovém profilu novinářka a členka Rady ČTK Angelika Bazalová.

„Deník N přetisknul status Zdeňka Šarapatky ze sociálních sítí o tom, že se tiskovka konala v prostorách Akademie ČTK. ‚Veřejnoprávní ČTK dnes poskytla prostor své akademie v pražské Opletalově ulici (sic!) tiskové konferenci Rajchla. Dokonce s grafikou Česko proti vládě! Akademie jako součást České tiskové kanceláře je přitom zřízena výhradně pro mediální tréninky a vzdělávací kurzy... ‘ napsal na sociální sítě Šarapatka a Deník N to v grafice převzal. Pravda ovšem je, že se tiskovka konala v běžné zasedačce, nikoliv v prostorách Akademie ČTK. Důvodem, proč se nekonala jako obvykle v presscentru, které je k těmto akcím určené, je fakt, že tam probíhá rekonstrukce. Proto byla tiskovka přesunuta do standardní zasedací místnosti, nikoliv však do prostor akademie,“ dodává Bazalová.

„Deník N tedy přetisknul zavádějící informaci. Nejenže ji neuvedl na pravou míru, ale ani s tímto chybným tvrzením nekonfrontovali samotného radního ČT Šarapatku. Je přitom zjevné, že touto manipulací chtěl dodat své zprávě na ‚vážnosti‘, přitom sám vypustil misinformaci či dezinformaci (mohl to být i záměr) a novináři by to neměli nechat bez povšimnutí. Stejně tak i Forum24, které zase bez dalšího citovalo manipulativní Šarapatkovo tvrzení, podle něhož je to ‚jako kdyby veřejnoprávní Česká televize nebo Český rozhlas nabídly své zasedačky Vandasovi‘. Zaměstnanci Forum24 k tomu neuvedli, že Vandasovu Dělnickou stranu v roce 2010 rozpustil Nejvyšší správní soud, kvůli její xenofobní a protidemokratické rétorice a programu a že to tudíž není a nemůže být ‚totéž‘, neboť činnost strany PRO nebyla soudem označena za nelegitimní. Tím, že toto tvrzení neuvedli na pravou míru, uvedli čtenáře v omyl. Ani oni s tímto manipulativním tvrzením nekonfrontovali radního Šarapatku,“ konstatuje dále Bazalová.

„Dále napsali, že na pronájem upozornil NAPŘÍKLAD radní Šarapatka, aniž by upřesnili, kdo ještě se touto pseudokauzou zabýval. I toto uvádí čtenáře v omyl, neboť to vzbuzuje dojem, že jde o jakousi obecně přetřásanou kauzu a nikoliv jen o jeden hysterický výkřik na sociální síti. Ráda bych požádala média, aby nešířila dezinformace. Prosit pana radního Šarapatku, aby se držel faktů, by asi nemělo smysl,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Forum24_cz je náš nejznámější dezinformační web, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 11.08.2023 14:20:22
ten čtou jen retardovaní a voliči 5-demolice (což je prakticky totéž).

|  14 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …