Lezl tam do zadku! U Soukupa o ministru zahraničí

08.05.2019 14:03

Hosty arény Jaromíra Soukupa byl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, za ČSSD její místopředseda a starosta Nového města na Moravě Michal Šmarda, europoslanec Tomáš Zdechovský, lídr eurokandidátky SPD Ivan David a za KSČM poslanec Zdeněk Ondráček. Ze Šmardy se vyklubal vtipálek. Stejně jako Soukup měl vše pečlivě označeno. A ke každému tématu měl své poznatky. A nepohodl se s komunistou Ondráčkem, který začal mluvit o řitních alpinistech v ČSSD...

Lezl tam do zadku! U Soukupa o ministru zahraničí
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Účastníci Arény Jaromíra Soukupa

Soukup si na politiky připravil svou formu soutěže Riskuj. Politici si vybírali otázku z tabule a následně odpovídali.

První otázku vybíral ministr Havlíček. „Proti čemu a komu byste šel protestovat a z čeho se radujete?“ Havlíček řekl, že protestovat by teď nešel, protože se nám prý nežije tak špatně a raduje se z obyčejných věcí jako když je pěkně a jsme zdraví. Není podle něj důvod propadat skepsi.

Anketa

Jsou demonstrace proti Babišovi a Benešové prospěšné?

9%
87%
hlasovalo: 22399 lidí

Šmarda nejdříve vytáhl žolíka, takže mohl mluvit, o čem chtěl. Ale raději si vybral jinou otázku, řka, že to by bylo moc lehké. A tak schytal dotaz, koho by poslal do pekla a proč. Šmarda se zamyslel a Havlíček se podezřívavě zeptal, zda kouká na něj. Ale starosta nakonec prohlásil, že do pekla by poslal ty, co se, když se pere slabší a silnější, zastanou silnějšího.

Tomáš Zdechovský vylosoval otázku na to, co by chtěl změnit v historii Česka. A odvětil, že by určitě nechtěl, aby České země prošly první a druhou světovou válkou, a taktéž obdobím komunismu. Podle něj by pak Československo mohlo být jednou z nejúspěšnějších zemí na světě.

Ivan David, samozvaný extrémista, dostal pro změnu historickou osobnost, kterou by chtěl být. Jako odpověď dal vědce Jana Evangelistu Purkyněho s vysvětlením, že žil v přelomové době, kdy měl možnost ledacos změnit a také toho dosáhl.

Na Ondráčka vyzbyla otázka, zda by zvládl být premiér. „Pokud bych měl hodnotit minulé premiéry, tak by to podle mě zvládnul každý, kdo z nás tady je,“ tvrdil komunistický poslanec.

Pak už nastal čas na Soukupovy otázky. Šmardy se moderátor zeptal na mediální lynč Jaromíra Jágra. Ten řekl, že lynč Jágra byl zbytečný, ale prý bychom se kvůli tomu, abychom mohli s Čínou obchodovat, neměli ponižovat. „Jezděme do Číny, dělejme tam byznys, snažme se tam s těmi lidmi rozumně mluvit, ale kvůli tomu nemusíme kdejakýmu bolševikovi lézt do zadku,“ prohlásil. Za to se do něj trefil Ivan David, který pochyboval, že by to Šmarda tak řešil i v případě jiných mocností než Číny. Ale Šmarda znovu zopakoval, že je jedno, o jakou mocnost se jedná, zda je to Peking nebo Brusel, že národní hrdost je na prvním místě, a že nekritizoval Čínu, ale lidi, kteří se před ní klaní.

Objevila se také otázka, který z ministrů by měl dále opustit své ministerské křeslo. Tomáš Zdechovský mínil, že je to sám Andrej Babiš, Ivan David mínil, že ministr zdravotnictví Vojtěch, protože prý dělá líbivé reformy, které může prodat, ale nic potřebného. A Zdeněk Vondráček se otočil na Šmardu, že dokáže všechny kritizovat, ale na ČSSD zapomíná. „Z mého pohledu největší řitní alpinista je ministr zahraničí,“ prohlásil komunista s tím, že to ministr předvádí při výjezdech. „Řekněte příklady, ať to nejsou jenom kecy,“ ozval se starosta. A Ondráček jmenoval návštěvu Ukrajiny a Spojených států, a co při nich údajně Tomáš Petříček předváděl. „Snažil se jako tvrdit, že on něco jede dojednávat, přitom už schůzka byla dojednaná,“ tvrdil poslanec. „A komu lezl do toho zadku?“ ptal se Šmarda. „Například to, co předvedl, na návštěvě Ukrajiny, když se nechal helikoptérou dopravit do Mariupolu, aby viděl, jaká tam je situace, a nemá s prominutím ty koule na to, aby sednul do auta a projel si těmi blokposty, a viděl tu válku...“ pokračoval Ondráček, ale Soukup to uzavřel, že komunistům leží ministr zahraničí v žaludku. „Ale komu lezl do zadku, jste neřekl,“ vytýkal starosta komunistovi. „Porošenkovi,“ dodal Ondráček.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…