Lidi neničí korona, ale politici, myslí si Šichtařová. Čím méně toho bude vláda dělat, tím lépe

12.02.2021 9:07

Životy lidí neničí koronavirus, ale politici, vypálila ekonomka Markéta Šichtařová. A okamžitě požádala vládu, především levicové politiky, aby přestali zasahovat do životů lidí, protože čím méně toho udělají, tím méně toho zkazí.

Lidi neničí korona, ale politici, myslí si Šichtařová. Čím méně toho bude vláda dělat, tím lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

„Tím, kdo dnes paralyzoval život, není koronavirus, ale politici. Především ti vládní, ale i nevládní, protože i oni opakovaně hlasovali pro nouzový stav. Koronavirus na žádné tiskové konferenci ekonomiku nevypnul, to politici ji vypnuli. To oni strkají prsty do všeho a ničí lidem život,“ napsala Šichtařová v úvodu komentáře pro server Echo24.cz.

Jedním dechem dodala, že karantény podle jejího názoru nebrzdí šíření koronaviru a vláda přesto občany do karantény tlačí. Do karantény, ve které občané přichází o finanční prostředky. K zastavení viru podle ní nepomáhají ani roušky a respirátory a vláda je lidem stejně dál vnucuje.

Jak dospěla k závěru, že tato opatření fungují? Podívala se na to, jak s koronavirem bojují liberálněji postupující vlády. Švédsko dlouho nevyhlašovalo tak přísně restrikce jako Česko, má přibližně stejné množství obyvatel, ale za celý rok jen 604 tisíc nakažených. Česko už má 1 milion a 70 tisíc nakažených k tomu. Ve Švédsku zemřelo ve spojitosti s koronavirem asi 12 370 lidí. Naproti tomu v Česku už je to asi 17 900 lidí.

Jenže čeští, francouzští či italští politici se mohou do těchto zemí také podívat a přesto trvají na udržování restrikcí v chodu. Šichtařová to přičítá odklonu od osobní svobody a osobní odpovědnosti ke kolektivnímu uvažování, jaké známe z dob vlády komunistů v této zemi, ale nejen z té.

„Korona vše jen umocnila. Například kvůli politice levných peněz, která je přímým důsledkem tohoto kolektivistického uvažování, už před lety vyskočily ceny nemovitostí na většině planety na nesmyslné hodnoty. S tím muselo logicky vzrůst i nájemné,“ upozornila.

„Levicový politik a čert ovšem nikdy nespí. Kalifornský guvernér Gavin Newson nelenil a prohlásil, že zaplatí 80 procent všech nezaplacených nájmů obyvatel, kteří dluží kvůli pandemii. Jedinou podmínkou je, že majitelé bytů dlužníkům zbylých 20 procent odpustí. Není to super socialismus? To snad nemají ani na Kubě. Nájemník bydlí a nic neplatí. Američané na to opáčí, že nechtějí bezdomovce. Tak ještě chvíli kupředu levá a bezdomovců bude v důsledku dalšího mrzačení ekonomiky ještě víc,“ rozvedla Šichtařová svou myšlenku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…