Lidovci vymýšlejí strategii, jak ukrást voliče VV a TOP 09

12.05.2012 19:27

KDU-ČSL se snaží vymyslet strategii, která by jí vrátila voliče. Především v Praze totiž ztratila své příznivce kvůli vzestupu Věcí veřejných a TOP 09. Program je podle lidovců v pořádku, je jen třeba vytvořit „auru“.

Lidovci vymýšlejí strategii, jak ukrást voliče VV a TOP 09
Foto: Martin Kovář
Popisek: Mladí lidovci nechali natisknout bankovky v nominální hodnotě 3,5 miliardy korun, které dovezli na kolečkách až k budově ministerstva školství

"Není to ani tak o programu, který je dobrý, ale o tom vytvořit potřebnou auru, prodat program tak, aby byl srozumitelný, a zajistit, aby ho prodávali lidé, kteří mají schopnost veřejnost oslovit," uvedl na tiskové konferenci člen vedení pražských lidovců Marián Hošek.

Při poslední volbách totiž KDU-ČSL ztratila výrazný počet voličů, kteří přešli k Věcem veřejným a TOP 09. Do sněmovny se nedostala kvůli zisku 4,39 procenta hlasů. Lidovci nyní doufají v jejich návrat. "Voliči nám ubyli především k TOP 09 a VV, ale odnikud nepřibyli jiní, zejména v Praze, protože tam tyto strany byly nejvíce na vzestupu," míní Hošek.

Lidovci si proto chtějí vylepšit „politický marketing“. Pomáhá jim k tomu i rozpad VV a klesající popularita vládních stran.

Analýza politologa Tomáš Lebedy podle Hoška ukázala, že menší strany jako zelení, Věci veřejné či KDU-ČSL si voliči nevybírají jen z tradičních sociálních a ekonomických důvodů. Mnohem větší důraz než příznivci ČSSD či ODS kladou důraz na hodnoty, které strana reprezentuje.

"Měli bychom kvalitně oponovat reformy, tak aby byly rozumné a sociálně citlivé," uzavírá Hošek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…