Maďarská ministryně: Nevstupovali jsme do EU, aby Brusel mohl diktovat, co je rodina, co je manželství a kdo může adoptovat děti

17.11.2020 19:45

Kvůli Maďarsku a Polsku hrozí, že fond obnovy EU nakonec nebude. Postoj Maďarska objasnila ministryně spravedlnosti Vargová. „Když Maďarsko v roce 2004 přistupovalo do EU, tak nedalo souhlas s federalistickou Evropou, s globalismem a hlavně ne se Spojenými státy evropskými, ale vzájemně se podporující alianci založené na silných národních státech,“ uvedla. Maďarsko prý Brusel nevydírá, ale naopak, je unií vydírané.

Maďarská ministryně: Nevstupovali jsme do EU, aby Brusel mohl diktovat, co je rodina, co je manželství a kdo může adoptovat děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před maďarskou ambasádu v Praze přišli lidé podpořit Maďarsko a vystoupit proti snaze EU Maďarsko sankcionizovat

Maďarsko s Polskem zablokovaly schválení evropského rozpočtu a s ním i fond obnovy, který země dohodly v létě. Jak uvádí server AboutHungary.hu, Evropskou unii a maďarský postoj k ní komentovala Judit Vargová, ministryně spravedlnosti Maďarska. Jednak prohlásila, že Maďarsko nebojuje proti Evropě, ale za Evropu a za „evropskou budoucnost pro naše děti a vnoučata“. Do debaty o financích prý ostatní státy a domácí opozice vměšovaly jiné záležitosti.

Anketa

Chcete, aby Pavel Novotný byl na kandidátce ODS pro volby do Poslanecké sněmovny?

14%
86%
hlasovalo: 13652 lidí

„Maďarsko souhlasí se zakladateli EU, že EU buď bude křesťanská a humanistická, anebo nebude,“ uvedla Vargová. Většina Maďarů a Evropanů dle ní věří, že Evropa se nesmí vzdát své identity a základních hodnot, které z ní dělají nejlepší místo pro život.

„Když Maďarsko v roce 2004 přistupovalo do EU, tak nedalo souhlas s federalistickou Evropou, s globalismem a hlavně ne se Spojenými státy evropskými, ale vzájemně se podporující alianci založené na silných národních státech,“ uvedla ministryně a dodala, že tím, že Maďarsko vstoupilo do EU se nevzdalo svrchovanosti v otázce, kdo bude či nebude v Maďarsku žít. „Nevstupovali jsme do EU, aby Brusel mohl diktovat, co je rodina, co je manželství a kdo může adoptovat děti,“ řekla.

Dle Vargové není pravda, že by Maďarsko nebylo solidární během migrační krize, namítla, že Maďarsko utratilo miliardy forintů na ochranu evropské hranice, protože nemá za to, že by se problémy do EU měly dovážet. Podotkla, že dotace z EU nejsou milostivě poskytnuté dary, ale platby, na které má Maďarsko podle smluv nárok.

„Není to Maďarsko, které vydírá Brusel, je to Brusel, který vydírá nás,“ tvrdí Vargová a dodává, že pokud jde o budoucnost jejich dětí a vnoučat, nedělají Maďaři kompromisy. „Ať už je to válka za nezávislost nebo jen veto,“ řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…