Miliardář Dědek chce ukázat Starostům, že spolupráce s Babišem je možná

02.08.2017 17:56

Miliardář Dalibor Dědek se rozhodl, že v nadcházejících parlamentních volbách podpoří hnutí STAN a bude za něj kandidovat. Dříve však podporoval hnutí ANO Andreje Babiše. Jak uvádí server Novinky.cz, Dědek nyní chce, aby hnutí STAN přehodnotilo vůči Babišovi svůj negativní postoj.

Miliardář Dědek chce ukázat Starostům, že spolupráce s Babišem je možná
Foto: Archiv DD
Popisek: Miliardář a majitel firmy Jablotron Dalibor Dědek

Dědka podle jeho slov vždy lákalo měnit svět k lepšímu, i proto se tedy rozhodl kandidovat. „Páchat dobro v této republice jde velmi ztěžka. Řada zákonů a předpisů je nastavena tak absurdně, že konání dobra brání. Uvědomil jsem si, že pokud se tomu nebudeme bránit, tak to bude stále horší. Rozhodnutí zrálo velmi dlouho,“ sdělil.

Obešel prý hned několik stran a hnutí, které jej oslovily. Proč si nakonec vybral STAN? „Lidé od Starostů na mě působili sympaticky a byli schopni se pružně rozhodovat,“ zmínil. 

V souvislosti s hnutím ANO pak uvedl, že některé věci podoporuje. „Obdivuji Andreje Babiše za to, co udělal. Hysterie, která se snaží najít na každého něco špatného, mi vadí. Mým cílem je spojovat politické subjekty. Nebráním se spolupráci s nikým, kdo má upřímný zájem republice pomoci a nechce jen budovat svou osobní kariéru,“ zmínil Dědek s tím, že on by byl rád v roli mentora, který naučí volebního lídra hnutí STAN si představit možnost spolupráce s Babišem.

  • Původní text ZDE

Dědkovi se líbí i Babišova myšlenka řídit stát jako firmu. Podle jeho slov však nejde uskutečnit. „Ve firmě to funguje mnohem dynamičtěji proto, že majitel si sám vybírá lidi. Jestliže se neosvědčí, tak se jich velmi rychle zbaví. Bohužel politika a demokracie fungují tak, že voliči na základě dojmů, nikoli vědomostí, dají dohromady jakýsi dav lidí. A já si myslím, že kdyby těch 200 poslanců bylo vybráno tak, že se vezmou v určitou dobu dva vagóny metra, tak bude kvalita celé instituce velmi podobná. Já chci teď podnítit lidi, kteří si o sobě myslí, že jsou slušní, aby nastoupili do těch dvou prvních vagónů,“ sdělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…