Ministerstvo obrany mělo na letouny CASA marketingovou studii

14.06.2012 16:55

Ministerstvo obrany ve čtvrtek uvedlo, že na nákup letounů CASA nechalo udělat marketinkovou studii, vypracovali ji pracovníci ministerstva. Na dotaz ČTK ministerstvo podotklo, že v případě zakázek, u kterých je využita výjimka ze zákona o zadávání veřejných zakázek, marketingovou studii či studii proveditelnosti provádí a provádělo standardně.

Ministerstvo obrany mělo na letouny CASA marketingovou studii
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

Policie chce stíhat kvůli údajně předraženému nákupu letounů bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou (TOP 09). Obrana detektivům předala všechny potřebné dokumenty k případu, prohlásil mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Policie se podle něj na ministerstvo obrátila dříve, protože věc řeší už delší dobu.

Parkanová neměla znalecký posudek. Obrana ale měla marketingovou studii

Parkanová coby bývalá ministryně obrany nenechala udělat znalecký posudek k ověření ceny nakupovaných vojenských letounů CASA, jak požaduje zákon. Stát tak podle protikorupční policie rozhodoval bez důležitého dokumentu a přišel tím o 658 milionů korun. Exministryně a současná místopředsedkyně sněmovny je podezřelá ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Police žádá o to, aby ji sněmovna zbavila trestní imunity. Ona vinu odmítá.

Ministerstvo obrany ale sdělilo, že resort si nechává dělat marketinkové studie. "Cílem je zjistit orientační ceny poptávaného výrobku na trhu. Marketingová studie byla zpracována i v případě letounů CASA," dodal mluvčí Pejšek.

Podle neoficiálních informací je druhým obviněným v případu bývalý šéf resortní sekce vyzbrojování Jiří Staněk, který je údajně podepsán pod smlouvou.

Policie se podle dostupných informací zajímá i o další zakázky - nákup obrněných pandurů či nákladních automobilů Tatra.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…