Ministr Havlíček: Zrušme sankce proti Rusku. Čím dříve, tím lépe

24.06.2019 9:47

Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček se nechal slyšet, že by rád zrušil sankce proti Rusku. Havlíček to měl uvést na nedávné schůzce s ruským velvyslancem v Praze Alexandrem Zmejevským. Konkrétně to, že Česko poškozují sankce Evropské unie vůči Rusku. Píší to Hospodářské noviny.

Ministr Havlíček: Zrušme sankce proti Rusku. Čím dříve, tím lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček

Obsah schůzky nyní Havlíček potvrdil Hospodářským novinám, kdy uvedl, že sankce vnímá jako něco, co brání obchodu. Zároveň však dodal, že bude jednat v rámci jednotného evropského postupu. „Čím dříve nebudou, tím lépe pro tuzemské podnikatele,“ dodal Havlíček. 

Ministerstvo zahraničních věcí ústy Tomáše Petříčka (ČSSD) však uvedlo, že postoj Česka k sankcím zůstává stejný. Obdobně, tedy že vláda svoji pozici nezměnila, hovořila i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Na Evropské radě byly přitom nyní opět sankce prodlouženy. Zavedeny byly kvůli ruské okupaci Krymu.

Sankcemi pak byly podle všeho zasaženy hlavně české průmyslové firmy. A Havlíček se Zmejevským si prý nyní řekli, že by bylo dobré, aby obchod opět narůstal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…