Ministr Stanjura má prý zásadní problém. Objevil ho Bárta

26.12.2012 16:06

Po špatně postavené dálnici D4 jsou problémy i s dalším úsekem. Podle poslance za Věci veřejné Víta Bárty číhá na řidiče v úseku Nová Hospoda - Kočov další zvlněná silnice, a to v délce čtyř kilometrů.

Ministr Stanjura má prý zásadní problém. Objevil ho Bárta
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

"Čtyřkilometrová přeložka na silnici I/21 v úseku Nová Hospoda – Kočov byla uvedena do předčasného užívání v květnu 2011. Již tehdy bylo diskutováno zvlnění na mostu přes řeku Mži nedaleko obce Kočov. Expertní posudek tehdy konstatoval, že zvlnění vozovky je jen estetickou závadou!" podivuje se poslanec na svých webových stránkách. I přesto ale dle jeho slov došlo k reklamaci zakázky.

"Navzdory tomu došlo na základě uplatnění reklamace k dohodě Státního fondu dopravní infrastruktury, zhotovitele společnosti BERGER BOHEMIA a.s. a projektanta společnosti PONTEX s.r.o. o řešení zvlnění vyfrézováním odvodňovacích žeber (drážek pro odvod vody pro eliminaci aquaplaningu)," dodává. I přes provedené opravy je vozovka ve stejně žalostném stavu, jako byla před opravou a je tudíž pro řidiče nebezpečná. "Výše popsaný problém považuji za více než zásadní a proto budu interpelovat ministra Dopravy Zbyňka Stanjuru, jakým způsobem bude MD jako zřizovatel ŘSD v dané záležitosti postupovat," dodává na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…