Ministr Stropnický varoval z rádia: Lídři EU čekají na zázrak, ale ten nepřijde

24.02.2016 19:03

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Jako řada jiných českých politiků zkritizoval EU. Zdá se mu, že v uprchlické krizi evropští lídři čekají na zázrak. Ten ale nepřijde. Pár slov padlo také o roztržce ve vládě.

Ministr Stropnický varoval z rádia: Lídři EU čekají na zázrak, ale ten nepřijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Prozradil, že v České republice je asi 292 tisíc držitelů zbrojního pasu. Sám uvažuje o tom, že by si ho pořídil. Zatím ho nemá, ale přece jen je ministrem obrany, tak by ho možná měl mít. V tuto chvíli zde sice nemáme otevřenou válku, ale máme tady manipulaci na internetu. Ta míra, s jakou pracují mnohé servery, je tak propracovaná, že do jisté míry je to boj.

Stejně tak nesmíme zapomínat, že dochází k narušení vzdušného prostoru NATO. „Válka to sice není, ale rozhodně to není mír. Lídři EU doufají v malý nebo i větší zázrak. Ale on nepřijde. Hrozí, že přijde další milion uprchlíků, ale na to Německo už kapacity taky nemá. V Rakousku řekli, že přijmou 37 tisíc migrantů, a jsou za to kritizováni,“ kroutil hlavou nechápavě člen vlády. Stejně tak nechápe, proč je V4 kritizována za to, že přišla s plánem na posílení hranice Makedonie a Řecka.

Nakonec se vyjádřil k výzvě vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), jenž po Stropnickém žádal, aby kvůli kauze Fajád zvážil rezignaci. „To víte, že mě to překvapilo, překvapilo nás to všechny, především tedy pana ministra Babiše... Ale myslím, že to patří ke klasickému politickému provozu, ke zostřenému koaličnímu přátelství,“ uzavřel host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…