Mladý Čech: „Jdu bojovat za Ukrajinu, prezidentovi jsem to poslal datovkou.“ Ale je tu varování...

04.03.2024 10:15 | Monitoring

Mladý muž vystupující pod jménem Kuba M. oznámil, že se vydá bojovat na Ukrajinu. A přidal podrobnosti. Prozradil mimo jiné, že už požádal o povolení odejít bojovat na Ukrajinu prezidenta Pavla. A zdůraznil, že rozhodně nebyl příznivcem zemřelého ruského opozičního politika Alexeje Navalného. Vedle tohoto mladého muže se přímo z Ukrajiny přihlásil o slovo i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Z ukrajinského hřbitova.

Mladý Čech: „Jdu bojovat za Ukrajinu, prezidentovi jsem to poslal datovkou.“ Ale je tu varování...
Foto: Repro X
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan na ukrajinském hřbitově

Ukrajinští obránci jsou v posledních měsících pod velkým tlakem. Především proto, že k nim směřuje mnohem méně pomoci, než po většinu času obrany před ruským vpádem. Americký kongres poslání další pomoci stále blokuje, ale o nutnosti podpořit Ukrajinu mluvil v poslední době i francouzský prezident Emmanuel Macron nebo český premiér Petr Fiala (ODS).

Na sociální síti X se v této souvislosti přihlásil o slovo muž vystupující pod jménem Kuba M., který oznámil, že se chystá odjet na Ukrajinu a pomoct této zemi v obraně jejich území před ruskými uzurpátory. Prozradil, že už prezidentovi Petru Pavlovi poslal žádost o pardon spojený se vstupem do ozbrojených sil Ukrajiny.

„Rozhodl jsem se, že pojedu bojovat na Ukrajinu. Z toho důvodu se brzy promění i tenhle profil. Budu zde vystupovat pod svým občanským jménem s fotkou obličeje a hlavně: odkazem na možnosti podpory, a pravidelnými novinkami. PROSÍM O RT, díky!“ zdůraznil.

Dočkal se podpory.

„Nejodvážnější lidé chodí mezi námi a mnohdy o tom nevíme. Držím palce!“ zaznělo.

Kuba M. poděkoval.

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Padla však také věta, že důležitější je Ukrajině pomáhat delší dobu, než padnout přímo na linii doteku.

„Máte nějaké bojové zkušenosti. Jestli ne, prosím pomáhejte ale někde dál od bojové linie. Zemřít není hrdinství,“ zdůraznil jeden z diskutujících.

Kuba M. podotkl, že má podle svého názoru dostatečnou kvalifikaci pro účast v boji, podobnou jako většina mobilizovaných. A konstatoval, že v Česku má spousta lidí možnost zvednout se a jít bránit Ukrajinu.

„Na co tady čekáme? Spousta z nás má reálnou možnost zvednout svůj zadek a odjet na Ukrajinu.“

Dostalo se mu varování, aby neskončil jen jako „maso do mlýnku“.

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Zároveň ukázal, že rozhodně nestál na straně zemřelého opozičního ruského politika Alexeje Navalného a zdůraznil, že mezi Navalným a ruským prezidentem Vladimirem Putinem není moc velký. Jediný rozdíl byl podle něj v tom, že Putin je u moci, zatímco Navalnyj nebyl.

„Protože to pořád spousta lidí nechápe, vysvětlíme si rozdíl mezi obrázky níže: Vlevo se nachází ruská imperialistická svině, co u moci JE, a vpravo pak vidíme ruskou imperialistickou svini, co u moci NENÍ. To je vše přátelé. Takhle jednoduchý to je,“ napsal k fotkám oběma mužů. Podle ostatních příspěvků je dotyčný s největší pravděpodobností anarchista.

Čech, který se chystá bojovat na Ukrajině, promlouvá

Není přitom bez zajímavosti byl na Ukrajině i ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan. A hovořil právě o mladých lidech, kteří při bojích zemřeli.

„Jsem dnes ve Lvově. Takhle vypadá smutná daň za naše bezpečí. Po jednání s ministrem jsme šli položit květiny na vojenský hřbitov, který se od začátku invaze stále rozšiřuje. Leží na něm obránci svobody, nejen té ukrajinské, ale i ve zbytku Evropy. Mladými lidmi se bohužel bude plnit dál, dokud Ukrajina nevyžene ruské okupanty ze své země. Kdy to bude, závisí i na nás a naší pomoci. Jsem rád, že od začátku stojíme v čele těch, kdo to ví a pomáhají,“ napsal na sociální síti X ke svému videu, na kterém stál na hřbitově a vyjádřil naději, že se na hřbitovech přestanou plnit nové a nové řady hrobů ukrajinských padlých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hřbitov se bude rozšiřovat, dokud Ukrajina nezvítězí... Není něco špatně, pane Rakušane? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusemamcaRBK , 04.03.2024 10:27:20
Měl byste s ostatními politiky jednat o míru, o tom, aby Ukrajinci neumírali! Jak daleko je vitězství Ukrajiny? Kolik mrtvých? Sto tisíc, milion? Tady nejde o to, kdo vyhraje nebo prohraje, ale o to, kolik lidí naprosto zbytečně zemře! Bělochů je čím dál méně a tady se vytloukají kvůli atoganci mocných. Je to špatně !!!! USA, Anglie, Německo a Čína nebo kdo všechno tam má své zájmy, musí jednat! A ne kopat další hroby, RAKUŠANE !!! Ne, na vinně je Putin, A TAKÉ USA, NATO !!! Kdo si to nepřizná, je spolupachatelem dalších vražd. Protože všechno je důsledkem a následkem nějakého činu, události. A tak je to i s Ukrajinou, Majdanem, Minskými dohodami i s bouráním zdi v Německu. A sliby politiků, které nejsou na papíře, ale v paměti amerických politiků, jak sami přiznávají !!!

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…