Mladý poslanec ČSSD prý bohatě zajistil celou rodinu. Server napočítal za rok miliony

24.12.2014 7:26

Poslanec sociální demokracie Adam Rykala by díky svému věku měl patřit mezi naděje strany, ale poslaneckých prebend dovede využívat tak, že ho už i jeho kolegové označili za parazita. Server Týden.cz popisuje i jeho praktiky, které použil, aby se vypořádal se svými oponenty. Dobře placená místa zajistil i pro své příbuzné. Společně si prý za rok vydělali až čtyři miliony korun, a to vše z veřejných peněz.

Mladý poslanec ČSSD prý bohatě zajistil celou rodinu. Server napočítal za rok miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Tento mladý muž se za čtyři roky ve vrcholné politice stal odborníkem v získávání všech možných poslaneckých výhod. Podle Týdne.cz si tímto počínáním vytvořil i řadu nepřátel a odvrátili se od něj i jeho vrstevníci. Sociální demokrat Radim Lauko ho do strany přivedl před deseti lety, tehdy byl Rykala údajně ještě bojovníkem za ideály. "Idealista Adam Rykala, kterého jsem přijímal do ČSSD, už neexistuje. Ve sněmovně sedí jeho o dvacet kilo těžší skořápka s bolševickými manýry," řekl na jeho adresu třiatřicetiletý Lauko. Členem ČSSD byl od osmnácti let, nuceně ji před dvěma lety opustil, protože se dostal do konfliktu s Rykalou a jeho spojenci v ostravské ČSSD.

Zbavil se prý každého oponenta

Do poslanecké lavice zamířil osmadvacetiletý politik z Moravskoslezského kraje, kde je i radním v obvodu Ostrava-Jih. Podle Týdne.cz si vysloužil pověst šíbra. Jeho kritici totiž odsuzují, že nekompromisně zatočil  s každým oponentem. Kdo prý byl v Ostravě proti, musel se poroučet z ČSSD.

Rykala působí v čele ostravské ČSSD, nejdříve byl místopředsedou, dnes je jejím předsedou. Za dvacet let existence prý místní stranická organizace vyloučila 4 členy, ale za dobu, kdy šéfuje Rykala, jdou jejich počty do desítek.  Týden.cz se poslance chtěl na tyto věci zeptat, ale nepochodil, on rozhovor odmítl. Serveru napsal, že kritika jeho osoby je spojena s "hazardní lobby". Rykala také odmítl, že by vyhazování členů z ČSSD bylo spojeno s touto kritikou. Naopak se staví do role člověka, který ostravskou buňku údajně očišťuje tak, „aby mohli pracovat pro občany“.

Server Týden.cz popisuje jeho přerod z mladého muže se sociálním cítěním až v toho poslance, který je vnímán jako prospěchář.  Rykala prý pochází ze sociálně slabších poměrů. Na studia si přivydělával od šestnácti let nejprve jako pokladní v hypermarketu, potom jako pracovník zákaznického centra u mobilního operátora. Vystudoval Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské.  Nadto jeho způsob získání obecního bytu šetří policie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…