Mráz přichází z Dánska. Švédové se děsí příchodu muslimského gangu ze země svých sousedů

02.08.2017 9:31

Švédské policii přibudou další vrásky na čele. Do země totiž dle všech indicií hodlá ze sousedního Dánska expandovat zdejší nechvalně proslulý muslimský gang Loyal to Familia.

Mráz přichází z Dánska. Švédové se děsí příchodu muslimského gangu ze země svých sousedů
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Přitom samotné Švédsko má s pouliční kriminalitou páchanou přistěhovalci z muslimských zemí už takto velké starosti. Především v Malmö se jejich „činnost“ projevuje pravidelným zapalováním automobilů. Ročně tak ve třetím nejlidnatějším městě Švédska „lehne popelem“ stovky vozů. K tomu je třeba připočíst loupeže, prodej drog, násilnosti a další trestné činnosti. Nejvíce se narůstající kriminalita muslimských přistěhovalců projevuje ve více než šedesáti tzv. „no go zónách“, kam se často obávají vkročit i samotní policisté.

A právě na zmiňované Malmö zaměřil dánský muslimský gang Loyal to Familia svou pozornost ve snaze rozšířit svoji působnost za hranice Dánska. Podle zjištění deníku Ekstra Bladet už je dánský gang v Malmö i v Helsingborgu přítomen. „Víme o tom, že členové gangu už se v Malmö nacházejí a chtějí zde zapustit kořeny. Stejně tak máme informace o tom, že to samé chtějí udělat také v Heslingborgu,“ uvedl mluvčí policie Nils Norling.

Obdobné informace médiím potvrdila i kodaňská policie, která dle deníku The Copenhagen Post v posledních dnech svádí s pouličními gangy líté boje. Minulý týden došlo v hlavním městě Dánska ke dvěma policejním zátahům, při kterých bylo zatčeno šest osob. Politicky korektní média sice neuvádějí jejich etnickou příslušnost, ale v případě gangu Loyal to Familia je vše poměrně jasné. Server Local za vůdce gangu označuje Shuaiba Khana.

Tento obávaný gang se dle švédského serveru začal organizovat teprve před čtyřmi lety, ale v Kodani, Århusu, Helsingøru a dalších městech má již na svědomí pěknou řádku trestných činů. A nyní se snaží rozšířit svůj vliv i do švédského Malmö, které leží v bezprostřední blízkosti Kodaně. „Tyto snahy pravděpodobně stály za nárůstem násilí ve švédském městě, v důsledku kterého zde loni zemřelo po použití střelné zbraně jedenáct osob,“ píše server.

Mluvčí policie v Malmö Norling na dotaz deníku Ekstra Bladet konstatoval, že za kroky dánského muslimského gangu je snaha vyplnit zdejší mocenské vakuum. Šéf gangu Shuaib Khan sice potvrdil, že on a jeho soukmenovci se chtějí v několika švédských městech usadit. Nicméně odmítl, že by byli součástí zločineckého gangu. „Jsme bratrstvo, takže nehodláme zřizovat nějaké zločinecké buňky, ale pouze posilovat naše bratrství.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…