Müllerová by měla zrušit docházku nezaměstnaných, jinak ji čeká žaloba

24.12.2012 17:25

Pokud ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09) nezruší povinnou docházku nezaměstnaných (DONEZ), ombudsman Pavel Varvařovský proti tomu podá žalobu. Upozorňuje server Eurozprávy.cz.

Müllerová by měla zrušit docházku nezaměstnaných, jinak ji čeká žaloba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Docházku nezaměstnaných zavedl v roce 2011 tehdejší ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09). Nezaměstnaní se musí povinně hlásit na pobočkách České pošty. Přitom to není nic jiného než zapsání do seznamu. Lidé na poště nedostanou nabídku práce.

Nová ministryně Müllerová by měla takzvaný DONEZ zrušit po novém roce. Jinak na ni Varvařovský podá žalobu. Má podporu předsedy Strany Zelených Ondřeje Lišky. "DONEZ je v přesné linii opatření, která šikanují lidi, jež se dostali do problémů. Je stejně nemorální jako zavedení sKaret, které snad budou zrušeny, nebo bezplatné veřejné služby, jejíž povinnost nedávno zrušil Ústavní soud," prohlásil.

Peníze na DONEZ by se měly použít na efektivní pomoc při hledání zaměstnání

Systém má kontrolovat, zda nezaměstnaní nepracují načerno. Je financován ze státního rozpočtu. Česká pošta ale lidem nenabízí pracovní místa, DONEZ tedy není příliš přínosný. „Prostředky z programu by měly být využity na efektivní pomoc při hledání zaměstnání, nikoli na státní šikanu. Nezaměstnanému navíc nikdo neuhradí náklady spojené s tím, že se na Českou poštu musel nějak dopravit," zlobí se Eva Tylová, členka předsednictva Strany zelených.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…