Musí vysvětlit. Pavlův Kolář má znovu na talíři...

15.02.2023 9:52 | Ze sítí

Pochybnosti kolem exdiplomata Petra Koláře, kterého nově zvolený prezident Petr Pavel označuje za „přítele po boku“, sílí. Bývalý šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek v nedělních Otázkách Václava Moravce upozornil, že firma, v níž Kolář figuroval, lobbovala pro Rusko. Komentátor Dalibor Balšínek pro CNN Prima News komentoval otazníky visící nad Kolářem s tím, že by měl pochybnosti „vysvětlit“.

Musí vysvětlit. Pavlův Kolář má znovu na talíři...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dalibor Balšínek

Bývalý ministr zahraničí Zaorálek v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že Pavlův Kolář je horší než Zemanův Nejedlý, protože firma, se kterou Kolář spolupracuje, lobbovala pro Rusko: „Já si myslím, že Martin Nejedlý byl pouze legrační figurka, on byl pouze hlava zahraniční pobočky Lukoilu. Já to opakuji a vy mě nechcete poslouchat, ta firma, ve které figuruje Petr Kolář, je firma, která po okupaci Krymu pomáhala Gazprombank vyhýbat se sankcím,“ uvedl Zaorálek s tím, že si Kolář jako velvyslanec v Moskvě vytvořil prominentní vazby ne na disidenty, ale na prominenty toho režimu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…