Musí vysvětlit. Pavlův Kolář má znovu na talíři...

15.02.2023 9:52 | Ze sítí

Pochybnosti kolem exdiplomata Petra Koláře, kterého nově zvolený prezident Petr Pavel označuje za „přítele po boku“, sílí. Bývalý šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek v nedělních Otázkách Václava Moravce upozornil, že firma, v níž Kolář figuroval, lobbovala pro Rusko. Komentátor Dalibor Balšínek pro CNN Prima News komentoval otazníky visící nad Kolářem s tím, že by měl pochybnosti „vysvětlit“.

Musí vysvětlit. Pavlův Kolář má znovu na talíři...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dalibor Balšínek

Bývalý ministr zahraničí Zaorálek v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že Pavlův Kolář je horší než Zemanův Nejedlý, protože firma, se kterou Kolář spolupracuje, lobbovala pro Rusko: „Já si myslím, že Martin Nejedlý byl pouze legrační figurka, on byl pouze hlava zahraniční pobočky Lukoilu. Já to opakuji a vy mě nechcete poslouchat, ta firma, ve které figuruje Petr Kolář, je firma, která po okupaci Krymu pomáhala Gazprombank vyhýbat se sankcím,“ uvedl Zaorálek s tím, že si Kolář jako velvyslanec v Moskvě vytvořil prominentní vazby ne na disidenty, ale na prominenty toho režimu.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

Petr Kolář reagoval na Zaorálkova slova na Twitteru pouze tím, že kdyby ho Zaorálek pochválil, musel by chodit kanály. Jeho slova nijak nevyvrátil.

„Firma, pro níž pracuje externí poradce nového prezidenta Petr Kolář, ukončila lobbistickou smlouvu s Gazpromem, uzavřenou po invazi na Krym v roce 2014, až po napadení Ukrajiny v březnu 2022. Zvláštní, jak důkladně to popisují anglosaská média,“ uvedla například komentátorka Lenka Zlámalová.

Podle komentátora Balšínka by bylo vhodné, aby celou záležitost Petr Kolář objasnil. „Konkrétně by měl říct, pro jaké klienty dělal, to je jednoznačné. Musí být transparentní a vyvrátit všechny pochybnosti, které panují,“ uvedl ve vysílání CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …