Můžeme se rozloučit s ODS. „Fiala je kr*sa.“ Zákaz aut vypustil džina z láhve

21.02.2023 13:27 | Ze sítí

Nesmysl, který vymysleli lidé, kteří tomu nerozumí. Tak popsal bývalý závodník Filip Turek na VOX TV nová pravidla EU, která schválili europoslanci. „Ve skutečnosti zamezí prodeji a výrobě normálních úsporných aut, donutí lidi jezdit 30 let starým autem, donutí lidi sdílet dopravu, donutí lidi porušovat pravidla. Zmrzačí náš průmysl,“ odhaduje následky. A tvrdě se opřel do premiéra. „Fiala je normální krysa. Vystupoval s tím, že bude chtít výjimky a že Green Deal je neproveditelný v téhle podobě, že zákaz spalovacích motorů je něco, co v životě ODS nemůže připustit. A že bude žádat o nějaké zmírnění. A poslední týdny mlčí. On k tomu neřekl vůbec nic.“

Můžeme se rozloučit s ODS. „Fiala je kr*sa.“ Zákaz aut vypustil džina z láhve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí
Turek prohlásil, že důsledky schválení faktického zákazu prodeje aut se spalovacím motorem znamená, že se čínský patent na výrobu aut bude praktikovat v Evropě. „Ta auta se zdraží, lidem se znedostupní individuální automobilová doprava. A celý ten příběh je o tom, že socialisté a progresivisté chtějí lidem zamezit ve svobodném pohybu,“ řekl.

Upozornil na slova německého ministra průmyslu, že 600 000 rodin v Německu je existenčně závislých na výrobě spalovacích motorů a s nimi spojených technologií. „Všichni se mu vysmáli,“ doplnil.

Už současná auta jsou podle norem extrémně ekologická. Euro 7 pak dle Turka znemožňuje vyrábět normální, nezmrzačená auta. „Už ty technologie znemožňují, aby to auto bylo dlouhodobě spolehlivé s nějakými normálními náklady,“ uvedl s tím, že plán takové auto provozovat třeba 30 let nemůže vyjít, protože životnost dnešních vozů je maximálně 10 let. Neumí si představit, jaké by musely být změny v infrastruktuře, aby elektromobilita mohla fungovat.

„Je to samozřejmě nesmysl, který nevymysleli odborníci a technici, neřekl si o to trh, vymysleli to zelení Khmérové, kteří tomu nerozumí,“ zhodnotil evropské normy. Věří, že Zelené a Piráty k hlasování pro takovéto normy vede ideologie a že jsou skutečně tak hloupí, že věří, že to bude ekologicky prospěšné.

„Ve skutečnosti zamezí prodeji a výrobě normálních úsporných aut, donutí lidi jezdit 30 let starým autem, donutí lidi sdílet dopravu, donutí lidi porušovat pravidla. Zmrzačí náš průmysl,“ předpověděl, jaké budou mít nápady Zelených apod. následky. Podle něho se z tohoto kroku bude radovat Čína. „Oni to nechápou, nevědí, jak vypadá baterie, jak se těží kobalt, jak se těží lithium, že to je strašně neekologické, že to drancuje přírodu v Africe, v Číně,“ obvinil politiky.

Upozornil, že už teď nejlepší elektromobily vyrábí Čína. A tento krok jim jen pomůže. „Čeká nás ekonomická kolonizace Čínou. Náš západní svět. V Kalifornii je X desítek firem pod čínskými penězi. To samé se bude dít v Evropě,“ předpovídá Turek a opět sepsul politiky, kteří toto rozhodnutí páchají bez konzultace s odborníky.

Je pozdě něco zvrátit? Kdyby se v europarlamentu objevila nadpoloviční většina lidí, kteří mají rozum, bylo by dle Turka vše v pořádku. „Problém je, že volby do Evropského parlamentu lidi moc netankují a bohužel lidi volí blbě. Volí idioty z ODS, kteří slibují pravicovou politiku a ona je ve skutečnosti radikálně levicová. A nikdo to těm politikům nedává sežrat. Takže samozřejmě, všechno je zvratitelné,“ soudí Turek. Velká Británie se rozhodla být ještě rychlejší, tudíž problémy s elektrifikací v ní začnou už v roce 2030, doplnil s tím, že pak se tyto problémy ukážou v praxi.

Komentoval i vládu. „Fiala je normální krysa. Vystupoval s tím, že bude chtít výjimky a že Green Deal je neproveditelný v téhle podobě, že zákaz spalovacích motorů je něco, co v životě ODS nemůže připustit. A že bude žádat o nějaké zmírnění. A poslední týdny mlčí. On k tomu neřekl vůbec nic,“ vyčetl premiérovi a doplnil, že proti hlasovali například Vondra, Zahradil, někteří z ANO a např. Kateřina Konečná. „Ta musí bejt úplně divoká, protože si musí připadat jako hrozně malá komunistka proti těm kriplům z TOP 09 a ze strany Zelených, kteří opravdu věří, že dělají něco dobrýho,“ glosoval. „Ten Niedermayer, to je normálně retardovaný imbecil,“ nešetřil politika TOP 09 a dodal, že Peksa a Gregorová skutečně věří, že dělají něco dobrého pro Evropu a skutečně doporučují, aby lidé v zimě jezdili do práce na elektrokole.

Velmi mu vadí také ti, kteří na hlasování nepřišli. Právě proto Piráty toleruje, protože ti tyto záměry oznámili, když šli do politiky. Ale zbytek jsou podle něho také „krysy“. I na Babiše došlo. Konkrétně za Věru Jourovou. „Já nevím, kdo si myslí, že Babiš proti Green Dealu někdy vystupoval.“

Zaznělo, že Česko předsedalo EU, takže Fiala možná musel EU jít nějak na ruku. „No tak je to vlastizrádce,“ měl jasno Turek a dodal, že lidé šli do politiky buď aby něco hájili, nebo protože by jinde peníze nevydělali. „Já tam chci člověka, který se bude hádat za naše zájmy,“ prohlásil. A nebral ani argument, že Fiala musí nějak udržet současnou koalici. „V tom případě my, kteří jsme vždycky volili ODS a měli radost, že vyhrává pravicová vláda, tak se s tím můžeme rozloučit, můžeme se za to maximálně tak stydět. A tyhle frajeři budou chodit kánalama a historie je bude soudit,“ pravil. O TOP 09 řekl, že vznikla jako pseudopravicová strana, ale stala se z ní bolševická a progresivistická strana. A ODS to toleruje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

pane Turek, volil jste ODS, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 21.02.2023 18:43:41
a teď brečíte, když už je stejně pozdě. ODS je servilní a závislá strana na Bruselu a Německu. Fiala je slaboch, zbabělec a ekonomický analfabet. Vždyť ti komunisti hájili republiku víc jak tady ti pokrytci a kolaboranti z ODS a spol. Škoda, že jsou komunisti pryč z Parlamentu.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…