Mýlili jsme se v Putinovi? Ne tak, jak si příznivci Západu myslí. Spisovatelka dala teorii na frak

24.02.2023 10:50 | Ze sítí

Caitlin Johnstonová, nezávislá australská novinářka a spisovatelka, žijící v Melbourne, na sociálních sítích vyvrací tezi, že obhájci Ruska si před válkou mysleli, že Putin nezaútočí, protože je hodný člověk. Je přesvědčena, že Rusku nešlo jen o samotný konflikt na Ukrajině, ale bere ho jako souboj se Západem, který podstoupilo vědomě a jako zkoušku svého postavení a síly.

Mýlili jsme se v Putinovi? Ne tak, jak si příznivci Západu myslí. Spisovatelka dala teorii na frak
Foto: Repro kremli.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin promlouvá k zasedání rady ministerstva obrany

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48208 lidí
„Nikdo si nemyslel, že Putin Ukrajinu nenapadne, protože je příliš hodný na to, aby zahájil invazi; ti z nás, kteří o tom pochybovali, věřili, že cena pro Moskvu v reagovat na západní provokace válkou by převážila nad přínosem takového postupu. Ale Putin si myslel něco jiného,“ vysvětluje novinářka.

Dodává, že příznivci Západu tyto nesprávné předpovědi rádi překrucují jako rozporuplné: „Nejdřív říkali, že Putin nikdy Ukrajinu nenapadne, protože je příliš hodný, a teď říkají, že za to může *NATO*, že je Putin napadl!.“ Tím, že nám vkládají slova do úst, vyvolávají zdání rozporu, míní Johnstonová.

„Ve skutečnosti není nic rozporuplného na tom, že Západ chtěl válku a aktivně ji provokoval, ale myslel si, že Putin na návnadu neskočí. Mýlili jsme se, protože Putin si spočítal, že má větší smysl bojovat proti NATO teď než později,“ popisuje a dodává: „Ve skutečnosti jsem si myslela, že Rusko Ukrajinu převálcuje, i když měla podporou Západu. Myslela jsem si, že skutečné cena pro Moskvu bude boj proti povstání podporovanému Západem plus masivní ekonomická izolace, a stále jsem si myslela, že tyto náklady by byly pro Moskvu větší než přínos.“

Johnstonová je toho názoru, že i tak bude válka na Ukrajině v Rusku považována za chybu. „V podstatě ze stejných důvodů, z jakých jsem si vždycky myslela, že to bude chyba. Ale kdo ví? Už jsem se mýlila v jiných věcech a mohu se mýlit i v této,“ není si spisovatelka jistá.

„Příznivci Západu se snaží naši chybu v úsudku v této jediné věci obrátit jako nějakou masivní selhání našeho rozumu a charakteru, protože je to doslova jediná věc, ve které kdy měli pravdu, takže se potřebují tvářit, jako by to bylo významnější, než to ve skutečnosti je. O nic jiného tu nejde,“ shrnula závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta válka je reakce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseQ , 24.02.2023 12:58:57
na akce Západu. Západ dobře ví, že pro Rusko je Ukrajina červená linie, kterou nedovolí překročit. Konečně, je to obdoba americké Monroeovy doktríny, obě velmoci se chovají stejně.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…