Na Havla se sáhnout nesmí, na Klause se může plivat dle libosti. Dlouholeté pokrytectví lepšolidí skončilo mlácením Jakla, píše komentátorka

31.05.2019 14:36

Komentátorka Karolina Stonjeková se zase jednou rozzlobila. Zvedlo ji ze židle už druhé napadení bývalého spolupracovníka exprezidenta Václava Klause Ladislava Jakla. Podle Stonjekové se tu vlastně stále dokola potvrzuje teze, kterou lepší lidé údajně šířili už od 90. let minulého století. Že se nesmí sáhnout na Václava Havla, ale na Klause je možné plivat po libosti.

Na Havla se sáhnout nesmí, na Klause se může plivat dle libosti. Dlouholeté pokrytectví lepšolidí skončilo mlácením Jakla, píše komentátorka
Foto: Repro iPrima
Popisek: Karolína Stonjeková ve vysílání iPrima

Bývalý tajemník exprezidenta Klause a nyní člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání byl během jediného týdne podruhé zmlácen. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil sám Jakl.

Komentátorka Karolína Stonjeková se ještě jednou vrátila k obdobnému útoku na poslance TOP 09 Dominika Feriho. U napadení Feriho a Jakla byl podle dámy uplatněn dvojí metr. Zatímco napadení Feriho vzbudilo v části společnosti značnou nelibost, stejné části společnosti se napadení Jakla jeví jako něco, co je vlastně v pořádku.

Stonjekovou tento dvojí metr nepřekvapuje. Pamatuje si ho prý už z časů sporů mezí Václavem Havlem a Václavem Klausem.

„Obecně totiž mezi tou ‚lepší‘ částí společnosti panuje představa, že jsou tu dvě skupiny lidí: ti, na které se nesahá (a to ani verbálně), a ti, k nimž je možno si dovolit všechno. Zatímco je-li první skupina terčem útoku, je to trestuhodné, zavrženíhodné, odporné a kdovíjaké ještě, jsou-li negativní emoce namířeny vůči skupině druhé, je to logické, pochopitelné, ospravedlnitelné – viz starý, dobrý a médii tak hojně využívaný přístup ‚na Havla se nesmí sahat/ na Klause se může plivat‘,“ shrnula svůj pohled na věc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…