Na židli po Rampulovi by Bradáčová sedět nemohla. A tak ji vyhodila

28.12.2012 21:53

Když Lenka Bradáčová nastoupila do funkce vrchní státní zástupkyně, obměnila v kanceláři po Vladimíru Rampulovi jediný kus nábytku – jeho pracovní židli. Nemohla by prý sedět na jeho místě.

Na židli po Rampulovi by Bradáčová sedět nemohla. A tak ji vyhodila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

"Na židli po panu doktoru Rampulovi bych opravdu sedět nemohla," uvedla Lenka Bradáčová pro internetový deník Insider, který ke konci letošního roku připravil její profil.

Sice působila devět let na ústeckém krajském zastupitelství, ale veřejnost si jí všimla až v souvislosti s kauzou Davida Ratha. Tým pod jejím vedením ho totiž zatkl i s „krabicí od vína“.

"Mám z toho dobrý pocit," říká k tomu sama Bradáčová. Tento případ ji totiž posunul na post vrchní státní zástupkyně. Navíc je podle ní unikátní – podařilo se zatknout vysoce postaveného politika přímo při činu.

"Kdyby si ty peníze nepřevzal, neměli bychom důvod ho zadržet. On spáchal trestný čin až v den, kdy jsme ho zatkli," popisuje zatýkání. Její tým totiž Ratha sledoval kolem osmi měsíců.

V médiích je často označována jako Cattani v sukních. "Jsem státní zástupkyně a na to jsem pyšná, to je přívlastek, který se ke mně hodí," míní. "Možná ještě - nekompromisní - žalobce, nerada omlouvám přehmaty," uzavírá Bradáčová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …