Napadení Zemana, kauza pokračuje. Pro PL exkluzivně promluvil policejní prezident Tomáš Tuhý

12.01.2018 21:15

Policejní prezident Tomáš Tuhý se exkluzivně pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k dnešnímu napadení prezidenta Miloše Zemana ve volební místnosti v Brdičkově ulici v Praze. Zemana napadla polonahá ukrajinská extremistka, ochranka ji však strhla, zpacifikovala a odvezla.

Napadení Zemana, kauza pokračuje. Pro PL exkluzivně promluvil policejní prezident Tomáš Tuhý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

„Jak jsem měl možnost se seznámit s tím zákrokem, tak jej považuju ze strany ochranné služby za zvládnutý,“ řekl Tuhý. „Jednoznačně tím deklarovali připravenost na možný zásah. Ten incident byl bezprecedentní vlastně z toho pohledu, že daná osoba se dostala do prostoru volební místnosti,“ podotkl dále policejní prezident.

Ukrajinská extremistka se podle jeho slov pokusila na prezidenta zaútočit. „Reakce ochranky byla velmi rychlá,“ poznamenal dále.

Jak zmínil, je potřeba si uvědomit také to, že ve volebních místnostech nejsou žádná opatření. „V jiných zemích bývá stupeň bezpečnosti na vyšší úrovni,“ dodal. „Letošní volby jsou pod zvýšeným drobnohledem policistů, policejních sil. To navýšení je tady větší než dřív, při jiných volbách, a to s ohledem na aktuální bezpečnostní situaci v Evropě,“ zmínil.

„Ten zákrok, který tam probíhal, považuji za adekvátní, byť jsem se ještě neseznámil se všemi podrobnostmi,“ uzavřel Tuhý se slovy, že se jednalo o cizí státní příslušnici, která se snažila na pana prezidenta zaútočit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…