Nářez Babišovi od Sobotky: Sedím ve vládě s bývalým normalizačním komunistou!

01.03.2017 15:25

Premiér Bohuslav Sobotka označil vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše jako bývalého komunistu, navíc podezřelého ze spolupráce s komunistickou tajnou policií StB. Sobotka to uvedl v rozhovoru, který poskytl serveru Seznam.cz.

Nářez Babišovi od Sobotky: Sedím ve vládě s bývalým normalizačním komunistou!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka v rozhovoru reagoval na otázku, zda bude spolupracovat po volbách s komunisty. „Kdo stojí v čele ANO? V čele ANO stojí Andrej Babiš. Já sedím ve vládě s bývalým komunistou, který je prvním místopředsedou vlády. Proto o tom mluvím. Ne kvůli Babišovi, ale kvůli tomu, že je to bývalý normalizační komunista. To je člověk, o kterém se vedly spekulace, jestli spolupracoval, nebo nespolupracoval se Státní bezpečností. Není to náhodou nejpopulárnější politik? Je to něco, co v české společnosti rezonuje, to, že byl před listopadem členem komunistické strany?“ kladl Sobotka řečnické otázky.

Kritizoval také Babišova slova o tom, že chce smést „shnilý establishment“. Podle Sobotky je to to samé, jako kdyby v roce 1988 vystoupil Gustáv Husák a řekl by, že je třeba se zbavit komunistů. „Andrej Babiš byl součástí establishmentu před rokem 1989 a po roce 1989 přece taky,“ dodal Sobotka.

  • Celý text včetně videa je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…