Národní socialisté rozhodnou, zda přijmou Paroubka

08.10.2011 6:39

O budoucnosti někdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka bude v sobotu rozhodovat Česká strana národně socialistická (ČSNS 2005), s níž chce Paroubek, nyní již bývalý člen sociální demokracie, spolupracovat. ČSNS 2005 by se měla usnést, zda chce Paroubka do svého čela. Postoj členů této neparlamentní strany přitom není jednoznačný.

Národní socialisté rozhodnou, zda přijmou Paroubka

O své další politické roli proto bude Paroubek novináře informovat odpoledne po rozhodnutí sjezdu ČSNS 2005. Paroubek uvažoval také o založení nového politického subjektu. Ten by se mohl jmenovat Národní socialisté - levice 21. století.

Sobotní jednání by mělo zvážit Paroubkovo přijetí a rozhodnout o konání sjezdu 28. října, na kterém by se mohl stát novým předsedou této strany. Paroubek o svém angažmá v ČSNS 2005 v minulých dnech intenzivně vyjednával s představiteli strany.

Předseda Janko se nechtěl nechat nahradit Paroubkem

Její předseda Karel Janko ale oznámil, že zásadně nesouhlasí s příchodem bývalého premiéra, který si představoval, že se ujme stranického kormidla. Paroubek následně oznámil, že s Jankem vyjednávání o vstupu ukončil. Chce ale prý spolupracovat s těmi členy ČSNS 2005, kteří sdílí jeho názory.

Podle Paroubka jedna etapa jeho politického života skončila už odstoupením z čela ČSSD po loňských sněmovních volbách, v nichž ČSSD sice vyhrála, ale ztratila reálnou možnost sestavit vládu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…