Naši senátoři restituce podpoří, říká Bělobrádek

11.08.2012 13:27

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek zkritizoval v rozhovoru pro deník Právo současnou vládu, uvedl ale, že jeho strana bude hlasovat pro církevní restituce v Senátu. Neúspěch ve volbách 2010 zavinili podle něj jeho předchůdci, proto se nyní strana snaží přiblížit lidem.

Naši senátoři restituce podpoří, říká Bělobrádek
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Je třeba poukázat na to, že to, co dělá současná vláda, je ostudou pravice. Její kroky nejsou pravicové – jsou špatné, a někdy i hloupé. Takže větší programový průnik bychom našli u ČSSD,“ odpověděl Bělobrádek na otázku, zda je mu bližší ODS či ČSSD.

Za volby 2010 může Kalousek

Bělobrádek zdůraznil, že církevní restituce již dávno schválil Ústavní soud. „Debata je nad konkrétními věcmi, především nad finančním vyrovnáním. Tam se dá určitě diskutovat, jaká má být míra. Je to dohoda sedmnácti církví a náboženských společností se státem a my vítáme, že po 22 letech už konečně tato norma prošla Sněmovnou. Předpokládám, že naši senátoři tento návrh podpoří,“ uvedl předseda KDU-ČSL.

To, že se lidovci nedostali v roce 2010 do Poslanecké sněmovny, byla podle Bělobrádka chyba jeho předchůdců včetně současného ministra financí Miroslava Kalouska. Do budoucna chce KDU-ČSL posunout víc lidem, přijmout některé změny současné společnosti, např. to, že mnoho lidí dnes nežije v manželství.

V Praze 2 kandiduje do Senátu Libor Michálek, na jeho podpoře se shodli lidovci se zelenými, ale také s piráty. „Ty rozdíly jsou určitě i mezi námi a Stranou zelených. S piráty už máme konkrétní komunální zkušenost, kandidovali jsme společně v jednom pražském obvodu. Pan Michálek nezosobňuje program jednotlivých stran, to by skutečně bylo nemožné a bylo by to neslučitelné. Dohodli jsme se na širší podpoře, bylo to přání i pana Michálka, protože nechtěl kandidovat jako stranický kandidát,“ vysvětlil Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…