Naštvaný Bartoš: Vojtěchovy nákupy! A Babiš ho jmenuje znovu

25.05.2021 12:56

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes dopoledne z Bruselu oznámil, že na Ministerstvu zdravotnictví končí Petr Arenberger a na místo činu se vrací poslanec ANO Adam Vojtěch. Ivan Bartoš, předseda Pirátů a podle předvolebních průzkumů také možný příští premiér, vyrazil do útoku. Již čtvrtá výměna ministra podle něj ukazuje, jak špatným premiérem Babiš je. Navíc prý hrozí, že se znovu vrátí zmatečný způsob řešení covidové pandemie.

Naštvaný Bartoš: Vojtěchovy nákupy! A Babiš ho jmenuje znovu
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Anketa

Měli by se po návratu z dovolené testovat na covid-19 i Češi po očkování?

71%
24%
hlasovalo: 5768 lidí

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) oznámil, že z Ministerstva zdravotnictví dnes odchází Petr Arenberger (za ANO) a do úřadu se vrací Adam Vojtěch, kterého premiér kritizoval loni v záři.

Poslanec Vojtěch tehdy odstoupil a otevřel tak prostor třem dalším mužům, kteří ho v úřadu postupně vystřídali. Po Vojtěchovi přišel epidemiolog Roman Prymula, který v úřadu vydržel jen pár týdnů, po něm resort řídil Jan Blatný a nakonec na počátku dubna tohoto roku uvedl Babiš do funkce právě Petra Arenbergera. Ten v úřadu nevydržel ani dva měsíce.

Podle předsedy Pirátů a možného příštího premiéra Ivana Bartoše to ukazuje, v jakém chaosu se vláda potácí.

„Vláda v chaosu a neschopnosti překonává sebe sama. Během pandemie dochází již popáté k výměně v čele resortu zdravotnictví, což je nanejvýš nezodpovědné vůči občanům této země. Jde o zásadní pochybení vlády, především pak jejího předsedy Andreje Babiše, který není schopen zajistit stabilitu resortu ani důvěryhodného kandidáta bez skandálů. Především jde ale o důkaz zmatečného řízení boje proti epidemii Covid, které i nadále podkopává důvěru lidí,“ vypálili Bartoš na sociální síti Facebook.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Poté zasadil ránu Adamu Vojtěchovi.

„Ministr Arenberger odchází po sérii nekonečných průšvihů, k čemuž ho Piráti vyzývali. Bohužel jen proto, aby se na jeho místo vrátil Adam Vojtěch, který je spojovaný s neprůhlednými zakázkami ohledně nákupů ochranných pomůcek ze začátku pandemie. Na problematické nákupy jsme upozorňovali již loni na jaře: podali jsme podnět k NKÚ, který kritiku potvrdil jako oprávněnou. Kabinet místo vyvození odpovědnosti nyní vrací Adama Vojtěch na post ministra,“ kroutil hlavou Bartoš.

Ivan Bartoš udeřil na vládu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…