Nečas hledá nástupce po Peake. O Pickovi se prý mluvilo už dříve

29.12.2012 20:52

Po osmidenním ministrování Karolíny Peake na resortu obrany hledá premiér Petr Nečas jejího nástupce. Zatím se podle kuloárů jeví jako nejpravděpodobnější první náměstek Vlastimil Picek.

Nečas hledá nástupce po Peake. O Pickovi se prý mluvilo už dříve
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlastimil Picek

O Vlastimilu Pickovi se navíc podle informací ČTK hovořilo ještě před tím, než ministerstvo obrany získala Karolína Peake, a to během debat i o resortu dopravy mezi ODS a LIDEM. Nakonec se prý ale vedení stran dohodla, že by nepůsobilo dobře, kdyby nejsilnější vládní strana ODS na tehdy ještě své ministerstvo jmenovala nestraníka.

Proto je nyní jméno Picka opět aktuální, občanským demokratům totiž nakonec připadl resort dopravy. Navíc ho jen den po svém nástupu do funkce Peake coby ministryně odvolala z postu náměstka, což nakonec byl jeden z impulsů k jejímu vyhazovu.

O možnosti Pickova nástupu na vedoucí pozici na obraně spekuluje i opozice, například poslanci ČSSD. Ještě před Vánoci i Josef Dobeš uvedl pro Novinky.cz, že by to byl "nejvhodnější ministr obrany".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…