Nechci být recyklovaný, říká Urban

14.06.2012 22:45

Podle poslance za ČSSD Milana Urbana je budoucnost strany na všech řadových členech socální demokracie ve středních Čechách. Strana musí být podle jeho slov vedena s důvěrou a pokorou a do jejího čela se mají dostat mladí. V rozhovoru pro Interview 24 se také vrátil k fotkám z kauzy Toskánsko, které byly prý na objednávku.

Nechci být recyklovaný, říká Urban
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

S žádným Dalíkem, Topolánkem ani s Romanem podle svých slov Urban dovolenou netrávil. “Moje fotografie na mopedu s pizzou obletěla sice celou republiku, ale neexistuje žádná fotorgafie, která dokazuje, že bych tam byl s těmi lidmi. Podílela se na tom ta část sociální demokracie, která se mnou nesouhlasila. Řekl jsem totiž, že Rath nemá být na středočeské kandidátce. Mělo mě to zdiskreditovat,” vysvětlil.

Sice následně připustil, že se objevil na stejném místě, kde trávili vlivní muži dovolenou, podle svých slov ale náhodou: "Toskánsko je velké jako Česká republika." Vše bylo podle Urbana na objednávku. I tak ale žádnou zášť vůči bývalému členovi sociální demokracie necítí: "To je styl Davida Ratha - své nepřátele zničit. Žádný pocit zadostiučinění ale nemám. Celé to poškotuje stranu, kterou mám rád a ve které jsem od roku 94."

Strana musí být vedena s pokorou a důvěrou

Urbanovi prý nevadí, že si ho Bohuslav Sobotka nevzal s sebou do stínové vlády. "Dělám si své věci a stínová vláda mi nějak nechybí," podotkl. Sobotka je ovšem prý v úzkém vztahu s Davidem Rathem, a to se Urbanovi nelíbí.

O možné kandidatuře na šéfa sociální demokracie Urban nepřemýšlí: "Příležitost by měli mít mladí. Já jsem člověk, který buď má nebo nemá přidanou hodnotu pro středočeskou ČSSD. Zároveň ale nechci být recyklovaný Urban."

V krajských volbách podle Urbana sociální demokracie nedosáhne takového výsledku, jakého by mohla za normálních okolností dosáhnout. Budoucnost ale vidí ve všech řadových členech: “Na těchto místních organizacích musí vzniknout nějaký nápad, kdo s pokorou a důvěrou povede sociální demokracii.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…