Nejdřív za zavřenými dveřmi. Teď už nahlas. „Přímý boj s Ruskem.“ V USA se zvedl odpor

18.02.2024 8:55 | Monitoring

Republikánská kongresmanka Marjorie Taylor Greenová ostře vystoupila proti globalistům prosazujících finanční podporu Ukrajiny. Konkrétně proti návrhu, aby na frontě proti Rusku stanuli v první linii Američané, jak se v pátek nechal slyšet demokratický senátor Chris Coons. „Neposílejte naši armádu bojovat do této nesmyslné války! Američané říkají dost,“ vzkazuje republikánka.

Nejdřív za zavřenými dveřmi. Teď už nahlas. „Přímý boj s Ruskem.“ V USA se zvedl odpor
Foto: Repro Fox News
Popisek: Marjorie Taylor Greeneová ukazuje záznamy sexuálních orgií syna amerického prezidenta

Pokud Spojené státy nebudou pokračovat v podpoře Ukrajiny, hrozí jim přímý boj s Ruskem, prohlásil v pátek demokratický senátor Chris Coons. V rozhovoru pro televizi CNBC na Mnichovské bezpečnostní konferenci uvedl, že investice v Evropě jsou nejlepší obranou USA proti Moskvě.

„Na další frontě proti Rusku budou v první linii Američané. Nejlépe uděláme, když budeme investovat do Ukrajinců," dodal Coons.

Členka Sněmovny reprezentantů za republikány Marjorie Taylor Greeneová reagovala na kontroverzní vyjádřené demokrata Chrise Coonse na platformě X, kde vysvětlila, proč je nutné tvrdě bojovat za prosazení mírové dohody na Ukrajině.

„Za zavřenými dveřmi to říkali už dlouho, přiznávali to na setkáních, ale teď konečně vyhrožují nahlas. Chtějí poslat naši armádu s rekordně nízkým počtem rekrutů a vyčerpanou municí a zásobami bojovat v první linii proti Rusku! Vyhrožují nám, že pokud nebudeme hlasovat pro financování Ukrajiny, pošlou naše strýce, bratrance a syny bojovat proti ruské armádě na Ukrajině!“ píše Greeneová ve svém příspěvku.

Uvedla, že je znechucena, že se tito členové deep state (hluboký stát) starají pouze o boj s Ruskem, když Američané čelí masivně rostoucímu dluhu 34 bilionu dolarů, krizi národní bezpečnosti vyvolanou otevřenými hranicemi a všemi dalšími problémy.

Uvedla, že americká armáda by se měla postavit bok po boku na jižní hranici a bránit svou vlast před každodenní invazí obchodníků s lidmi a drogami řízených kartely, než aby cestovala přes půl světa a nechala se zranit či zabít v boji proti něčemu, co se rovná občanské válce mezi Ruskem a Ukrajinou. „Do té bychom se neměli zapojovat!“ zdůraznila republikánská zákonodárkyně.

Silně zpochybnila spekulace o tom, že by se Putin nezastavil na Ukrajině. „Kromě toho neustále lžou a říkají nám, že pokud ,Putina nezastavíme, bude pochodovat Evropou jako Hitler', přesto nemají a nemohou předložit jediný důkaz, že je to ruský plán, a všichni ignorují skutečnost, že Ukrajina není členem NATO,“ pokračovala republikánka.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 46026 lidí
Zdůraznila i velkou korupci na Ukrajině, kdy není jisté, kde vlastně nakonec finanční podpora končí. „Přesto naši politici a vláda posílají miliardy těžce vydělaných amerických daní na financování pokračujícího vraždění ukrajinských a ruských vojáků. Naše peníze jsou přitom ukrajinskými vládními úředníky a nevládními organizacemi rozkrádány. Rozsáhlých korupčních příběhů je nespočet,“ dodala naštvaně s tím, že mezitím se Amerika nadále rozpadá a chátrá.

„Vzpomínáte si na rozhořčení národa a 13 rodin, jejichž děti a blízcí byli zabiti při Bidenově neúspěšném stažení z Afghánistánu? Vzpomínáte si na náš hněv při pohledu na 13 rakví s vlajkami, které byly přivezeny domů?“ varovala zákonodárkyně ze státu Georgia, že podobné věci se mohou opakovat.

„Neposílejte naši armádu bojovat do této nesmyslné války! A přestaňte hlasovat pro financování vraždění ukrajinských a ruských vojáků a posílat miliardy našich peněz na rozkrádání a praní!“ uvedla republikánka a všem politikům, kteří chtějí bojovat proti Rusku, doporučila, ať si sami vezmou do rukou zbraň a jdou do první linie bojovat sami.

Zároveň připomněla, že průzkum veřejného mínění jasně ukazuje, že více než 60 % Američanů nepodporuje posílání dalších peněz na Ukrajinu.

„Pracujete pro lid a lid říká dost! Pokud jste byli zvoleni americkým lidem a pokud jste státním zaměstnancem, dostáváte výplatu z daní!“ zakončila kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová.

Senát USA schválil bilionový balík pomoci Ukrajině, na řadě je Sněmovna. Senát začátkem týdne schválil finanční pomoc ve výši 95 miliard amerických dolarů (2,2 bilionu korun) pro Izrael, Tchaj-wan i Ukrajinu. Ekonomická a vojenská pomoc pro Ukrajinu je ve výši 60 miliard dolarů. O návrhu bude dál rozhodovat Sněmovna reprezentantů. Podle amerických médii si Senát zadělal na problémy s republikány vedenou Sněmovnou reprezentantů, která návrh zákona rovněž musí schválit.

Ve Sněmovně, kde mají republikáni těsnou většinu, bude balík čelit silnějšímu odporu než v Senátu. Oproti Senátu má Trump výraznější vliv. Republikánský předseda Sněmovny Mike Johnson řekl, že kongresmani se schválením návrhu nebudou spěchat, a stále v souvislosti s ním požaduje zpřísnění opatření na americko-mexické hranici.

Prezident Joe Biden Johnsona vyzval, aby s tímto krokem dál neotálel, zejména vzhledem ke zprávám o tom, že ukrajinské armádě na frontě dochází munice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…