Nejsme filmoví hrdinové, ale kauzy nezametáme, tvrdí elitní policista

26.09.2012 14:09

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta odpovídal na otázky čtenářů serveru iHNED.cz. Uvedl, že policie rozhodně kauzy nezametá pod koberec a vyšetřování týkající se pančování alkoholu logicky trvá dlouho.

Nejsme filmoví hrdinové, ale kauzy nezametáme, tvrdí elitní policista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Policisté odhalili muže, kteří připravovali vražedný alkohol. Ten už zabil 26 lidí, další desítky leží po otravě v nemocnicích. Přitom o pančování alkoholu se v Česku mluví roky. Kolikrát měli detektivové z elitního útvaru v minulosti na stole podezření na černý byznys s alkoholem? Proč se jim ho nedaří rozkrýt?

"Určitě nic nezametáme a nikdy nebudeme, za to vám ručím svojí osobou. Nezabýváme se krádežemi rohlíků v obchodě, ale naše trestní řízení se počítá na delší dobu a někdy i na roky. Někdy bohužel úspěšní nejsme a o to více nás to mrzí, ale stoprocentní úspěšnost mají bohužel jen filmoví hrdinové," odpověděl Šlachta v on-line rozhovoru se čtenáři iHNED.cz.

Šlachta také musel vysvětlovat, proč jeho lidé jezdili o dovolené ve služebních autech. Ukázala to kontrola ministerstva vnitra. „Já k té kontrole mám výhrady," poznamenal pro ČTK Šlachta. Podle něj byli detektivové naopak o dovolených v práci. On jako jejich nadřízený prý pochybil v tom, že jim volno administrativně nepřerušil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…