Nemám strach z nikoho, protože jsem Arab. A najednou měl v ruce nůž... Takto se prý odehrál brutální útok cizinců v Brně

29.12.2017 10:25

Hamo Aperyan se sice narodil v Arménii, ale už deset let žije v Česku, má české občanství a reprezentuje tuto zemi v boxu. Přesto na sociálních sítích čelí útokům lidí, kteří ve svém středu odmítají tolerovat muslima. Hamo Aperyan ale není muslim, nýbrž křesťan, jenže někteří lidé si to prý zkrátka nechtějí nechat vysvětlit. Další vlna slovních útoků prý přišla poté, co byl Aperyan fyzicky napaden nožem. Nůž držel v ruce cizinec.

Nemám strach z nikoho, protože jsem Arab. A najednou měl v ruce nůž... Takto se prý odehrál brutální útok cizinců v Brně
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Den před Štědrým dnem došlo v  Brně k potyčce, do které byli zapojeni tři cizinci. Ale po pořádku. Parta přátel vyrazila za zábavou, skončili v baru, pilo se a 23. prosince nad ránem se mladí lidé rozhodli vyrazit k domovům. Hamo Aperyan nabídl kamarádce, že ji doprovodí domů. Cestou se na chvíli zastavili a povídali si spolu, když tu najednou kolem nich prošli tři cizinci.

„Já jsem byl opilý, policisté mi naměřili 0,73 promile, ale jen jsme si povídali. Oni na ni začali mít kecy, mluvili špatnou češtinou asi jako já. Já jsem jim řekl, ať pokračují dál, ale jeden z nich se otočil, přišel až těsně ke mně a řekl mi zblízka do obličeje, že nemá strach z cigánů,“ popisoval začátek incidentu napadený křesťan s českým občanstvím serveru iDnes.cz.

Agresor prý prohlásil, že on nemá strach vůbec z nikoho, protože je Arab. A najednou měl v ruce nůž a českého boxera napadl. Kdyby boxer nebyl sportovec a nedokázal se několika ranám vyhnout, mohlo to s ním dopadnout hodně špatně. Jako boxer prý mohl útočníka složit na zem, ale nechtěl se nikdy prát na veřejnosti, takže se podle svých vlastních slov jen bránil. O to překvapenější Hamo Aperyan byl, když si na sociálních sítích vyslechl pár útoků vůči sobě samému.

„Já proti Arabům nic nemám, všichni nemůžou být špatní. Znám několik Arabů, kteří se chovají normálně a slušně, nemůžu je odsoudit všechny. Ale tento na mě zaútočil a ještě sám říkal, že je Arab. Mě mrzí, že jsem se naopak já stal terčem komentářů, kdy na mě lidi útočí, co jsem zač a jak může muslim reprezentovat Českou republiku. Já zaprvé nejsem muslim, ale křesťan, a navíc už tu žiju deset let bez jakéhokoliv problému. Můj trestní rejstřík je úplně čistý,“ zdůraznil český boxer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…