Němci vedli migranta, který je obviněn ze znásilnění Češky, jako agresora

22.06.2019 8:32

Litoměřické státní zastupitelství ověřilo totožnost muže, který je obviněn ze znásilnění šestnáctileté dívky z Terezína. Trestný čin se údajně odehrál v úterý odpoledne na poli u Lukavce. Jeho otisky prstů potvrdily, že obviněného vedli Němci jako ‚osobu s agresivními pohnutkami‘, o své národnosti násilník z taktických důvodů mlží.

Němci vedli migranta, který je obviněn ze znásilnění Češky, jako agresora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Nezletilou dívku měl znásilnit africký migrant, kterého v úterý v sedm hodin ráno propustili z výkonu trestu v Drážďanech a z Německa ho vyhostili. Jeho totožnost pomohly ověřit otisky prstů, po porovnání s údaji německých úřadů. Ty muže vedou jako „osobu s agresivními pohnutkami“. V roce 2018 byl třikrát tamními orgány řešen pro ublížení na zdraví nebo pro násilnou trestnou činnost

„Ověřili jsme daktyloskopií, že skutečně ta osoba, kterou jsme obvinili a nachází se ve vazbě, je tatáž, která v Německu žádala o azyl,“ sdělila šéfka Okresního státního zastupitelství v Litoměřicích Kateřina Doušová.

Nyní je násilník ve vazební věznici v Litoměřicích. „Je to osoba bez jakéhokoli zázemí, bez dokladů, je to osoba na pohybu, takže pro účely trestního řízení je nezbytné si ji zajistit umístěním ve vazbě,“ řekl soudce Miroslav Kureš.

Není zatím jasné, z jaké africké země muž pochází. Ze čtvrtečního zasedání soudu vyplynulo, že může být z Libye či z Mali. Okresní státní zástupkyně Doušová uvedla, že obviněný muž přidal ještě třetí variantu. „Podle mého názoru mlží, co se týká státu jeho původu. My si to musíme zjistit sami,“ doplnila Doušová.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…